TV-series

9 redenen waarom Sex and the City een geweldige serie blijft

Hoe vaak heb jij sommige series al opnieuw gekeken? Beste series voor mij blijven toch wel Charmed, Friends en natuurlijk Sex and the City. Die laatste serie ontdekte ik pas toen de film (2008) verscheen, maar ik heb hem nu al meerdere malen compleet gezien. Ik geef je 9 redenen waarom Sex and the City een geweldige serie blijft.

1. Hoe ouder je wordt, hoe herkenbaarder de situaties zijn. Ik vond het vroeger vooral een hele leuke, vaak komische serie die je kon kijken met je verstand op nul. Nu zie ik veel herkenbare momenten die ik zelf ook meemaak of mee heb gemaakt.

sex and the city squad GIF by CraveTV

2. De serie draait om vier succesvolle vrouwen die het ook niet altijd weten. En dat is okee. Ik hou van dat beeld: ze willen iets bereiken met hun leven, weten soms niet wat (en vooral: HOE) en daar word je in meegenomen.

3. Teveel kleding? Nooit. Bekijk de inloopkast van Carrie Bradshaw maar eens. Dat is pas veel kleding (en nog steeds legit!)

4. Van iedere relatie leer je iets. Korte relaties, langere relaties. Break-ups zijn pijnlijk, maar de serie laat zien dat er altijd waardevolle lessen uit voort komen.

5. De mooie vriendschap tussen vrouwen vind ik geweldig neergezet. Ik zou willen dat mijn Adorable Books-squad zo dichtbij me woonde, dan konden we wekelijks brunchen en koffie drinken.

sex and the city love GIF

6. De serie leert dat je jezelf op nummer een moet zetten. Vaak cijferen mensen zichzelf weg, vooral in een relatie, en in SatC leer je dat je zelf de meest belangrijke persoon bent. Een waardevolle les!

7. De serie zal nooit maar dan ook nooit vervelen. Wat denk je van die ouderwetse outfits, niet-hippe kapsels, die gigantische telefoons, de twin towers en het prachtige New York? Oh, en niet te vergeten: alle herkenbare problemen!

8. Alle bekende, jongere, acteurs in de serie. Wat dacht je van een jonge Bradley Cooper en een jonge Matthew McConaughey? Ze blijven knap, ondanks hun leeftijd.

sex and the city GIF

9. De outfits zijn echt on point. Zo retro, zo ouderwets en zo over de top! Ik hou er van.

Is Sex and the City ook zo’n serie die jij graag kijkt?

Foto’s: ©Home Box Office, Inc. GIF’jes via GIPHY. 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *