Lijstjes

9 redenen waarom het nog steeds leuk is om naar de boekhandel te gaan


Tegenwoordig kopen we steeds meer boeken online. Binnen twee klikken zit ons favoriete boek al in het winkelmandje en vaak heb je het een dag later in huis. Zonde natuurlijk dat we daardoor wellicht minder bezoekjes brengen aan de boekenwinkels, want een tripje naar de boekhandel op zijn tijd is geweldig! En wij vertellen je waarom wij iedere keer weer blij worden van zo’n uitstapje!

1. Allemaal boekenliefhebbers op één plaats

Dé ontmoetingsplek om andere boekenliefhebbers te ontmoeten (naast de bibliotheek). Om je heen lopen allerlei mensen rond die ook van lezen houden en alleen al daarom is het een fijne plek.

2. Je kunt boeken aanraken

En er doorheen bladeren. Je ziet meteen hoe dik een boek nou eigenlijk is, wat de kwaliteit is van de hardcover of paperback en of de cover nog special effects heeft.

3. De geur van boeken

Ah, alleen al de geur van boeken is heerlijk. En stel je dan eens voor dat het vaak allemaal nieuwe boeken zijn! Mmmm…

4. Je kunt het boek meteen mee naar huis nemen

Waar je bij een webshop vaak 1 dag moet wachten tot je het boek in huis hebt, kun je het hier meteen mee naar huis nemen. Kun je diezelfde dag nog in het boek beginnen!

5. Je leert andere boeken kennen

Als je naar de stapel boeken voor je kijkt, ontdek je opeens heel veel boeken die je nog niet gezien hebt! Daardoor kan een tripje aan de boekhandel ook een verrassende opbrengst betekenen.

6. Je vindt er vaak een plekje waar je kan lezen

Alvast de eerste bladzijden van je nieuwe lezen? Meestal vind je in de grotere boekhandels genoeg plekjes waar jij je even kan terugtrekken. Of dit nou in een bijbehorend café is of in een stil hoekje: fijn is het zeker.

7. Je ontdekt nieuwe genres

Misschien ligt er naast jouw favoriete genre wel een ander genre waarbij de boeken je aandacht trekken. Een bezoek aan de boekhandel is het perfecte moment om eens uit je genre comfort zone te treden en iets nieuws te proberen! De boeken liggen er immers voor het oprapen…

8. Je kan je er uren vermaken

Weet je niet wat je in het weekend moet doen op je vrije dag? In de boekhandel vermaak je je uren! Zwerf rond door de verschillende gangpaden en lees verschillende achterflappen van boeken die je interesseren.

9. Je komt op de mooiste plekken

Veel boekhandels zijn gevestigd in de meest prachtige gebouwen., bijvoorbeeld Boekhandel Dominicanen in de Dominicanenkerk in Maastricht. Het is daarnaast dus ook meteen een leuk cultureel uitstapje!

Ga jij nog vaak naar boekhandels?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.