Boeken

9 redenen waarom iedereen Harry Potter moet lezen

Harry Potter

Harry Potter is een van de boekenreeksen waar wij als ’90s kids mee groot zijn geworden. Boeken werden films, films werden gigantische fandoms en inmiddels is het fandom zó enorm groot dat er zelfs een nieuwe film komt die gebaseerd is op de wereld waarin de boeken (en films zich hebben afgespeeld), is er een pretpark én kun je zelfs tours krijgen op de set. Ik geef 9 redenen waarom iedereen Harry Potter moet lezen.

Harry Potter

1. De vriendschap die voorkomt in de boeken. Die mensen houden allemaal zielsveel van elkaar, de vriendschap tussen Harry, Hermoine en Ron is zo mooi.

Harry Potter

2. Magie. Ik ben echt dol op magie. Hoe alles wordt beschreven is zo cool!

Harry Potter

3. De coole leraren. Dumbledore, McGonagall, Snape.. Allemaal leraren die ik onwijs tof vind.

Harry Potter

4. Veel boekenreeksen hebben alleen maar happy endings, maar Harry Potter kent ook onwijs zielige momenten. Die afwisseling vind ik heel fijn om te lezen.

Harry Potter

5. De moedige personages. Harry Potter is één van de meest moedige personages, ever. Net als Hermoine, ze is zo super badass!

Harry Potter

6. Herlezen van boeken een probleem voor je? Bijna iedereen die ik spreek die de boeken opnieuw heeft gelezen, zegt dat het een geweldige keuze was omdat ze tot meer inzichten kwamen.

Harry Potter

7. Het humorgehalte is geweldig. Dit hebben ze in de films super goed uitgewerkt.

Harry Potter

8. Het allerbeste: na alle oorlogen kan iedereen nog lachen. Zo. Mooi.

Harry Potter

9. Je zal uiteindelijk helemaal verliefd worden op de wereld waarin de verhalen zich afspelen.

Ben je nu uiteindelijk om, en wil je de boeken gaan lezen? Je kunt bij onder meer bol.com hele boxsets bestellen, die er niet alleen prachtig uit zien, maar ook heel handig zijn. Zo heb je alle boeken in een keer binnen en kun je non-stop binge-readen. Leuk!

Heb jij alle Harry Potter boeken gelezen? 

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.