Lijstjes

9 mustreads voor in de herfstvakantie

A

Vandaag zet ik 9 mustreads op een rijtje die je echt moet lezen in de herfstvakantie, of je nou vakantie hebt of niet. Ik heb geen vakantie: ik loop fulltime stage dus geen tijd voor vakantie! Toch is de herfst een fijne periode om veel te lezen. Regen, onweer, de bladeren die loslaten, de kou die toeneemt.. Ik kan onwijs genieten van een goed boek (of zeven), onder een warm dekentje en met een grote mok thee. Kijk je mee naar mijn 9 mustreads voor in de herfstvakantie? Klik op de klikbare titel voor de recensie van het boek. 

1. De ijzeren engel – Cassandra Clare. Als je dol bent op fantasy dan zit je bij De ijzeren engel aan het juiste adres. Dit verhaal speelt zich in het Victoriaanse tijdperk in Londen af. Geen auto’s, geen telefoons.. Helemaal niets! Ik kan helemaal wegzwijmelen bij deze wereld.  // 2. Alles of niets – Gillian King. Gillian King heeft een nieuw boek geschreven, een waar pareltje. // 3. De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson. Yes, eindelijk een nieuwe boek van de schrijfster van mijn favoriete boek (Ik geef je de zon). Zij schrijft prachtige verhalen die je tot op het bot raken. <3

B

4. Winter in New York – Chantal van Gastel. Chantal van Gastel ken je wellicht wel van de ‘Zwaar…’-serie. Winter in New York speelt zich af in The Big Apple én heeft een winterse setting. Perfect dus om je voor te bereiden op de winter die er aan komt! // 5. Pupil (Talon #1) – Julie Kagawa. Julie Kagawa schrijft geniale Young Adult boeken. Ze schreef onder andere The Iron Fey serie en nu is de Talon serie recentelijk verschenen. Het boek zit boordevol spanning en is zo goed opgebouwd! // 6. Onverminderd (Flight & Glory #1). Een van de beste New Adult boeken van 2015, als ik mijn collega en vriendin Danique E. mag geloven. In haar recensie was ze erg lovend over het boek, daarom moet ik hem lezen! En jij ook!

C

7. The Cage – Megan Shepherd. The Cage is onlangs verschenen en het lijkt me zo’n onwijs spannend boek! Er komen buitenaardse wezens in voor, brrr, dat vind ik altijd zo eng! // 8. Hij is van mij – Chinouk Thijssen. Dit verhaal is al eerder verschenen als thriller maar Chinouk heeft hem herschreven naar een young adult boek. Het verhaal leest heerlijk weg en is oh-zo-spannend! Niet alleen het verhaal vind ik heel goed, ook het omslag is prachtig. // 9. Hier was ik – Gayle Forman. Gayle schrijft verhalen die je keihard raken. Ik las Als ik blijf en was diep ontroerd, zo mooi vond ik het verhaal. Dit verhaal belooft weer een succes te worden.

Welk boek is volgens jou een mustread nu de herfst(vakantie) is aangebroken? 

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.