popcorn
Netflix

9 historische series op Netflix

Historische series, ik kan er geen genoeg van krijgen! En jij vast en zeker ook niet. Daarom zet ik de 9 leukste historische series van Netflix voor jou op een rijtje.


Vikings (5 seizoenen)
Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om een nieuwe boot te bouwen en daarmee vervolgens toch naar het Westen te varen, barst het conflict pas echt los.


The Crown (3 seizoenen)
The Crown richt zich op de vijfentwintig-jarige, pasgetrouwde Koningin Elizabeth II die geconfronteerd wordt met het ontmoedigende vooruitzicht van het leiden van ’s werelds beroemdste monarchie. Ondertussen smeedt ze een relatie met de legendarische premier Sir Winston Churchill. Het Britse Rijk is in verval, de politieke wereld in wanorde en een jonge vrouw bestijgt de troon…een nieuw tijdperk is aangebroken.


Outlander (4 seizoenen)
Outlander volgt het leven van Claire Randall, een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 – kort na de Tweede Wereldoorlog – op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier – een moedige en charmante Schotse strijder – ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?


Peaky Blinders (5 seizoenen)
Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.


The Alienist (1 seizoen)
The Alienist speelt zich af in het jaar 1896 en volgt de excentrieke psycholoog Laszlo Kreizler, die een reeks gruwelijke moorden op jonge mannelijke prostituees op moet lossen. Hij krijgt hulp van John Moore, een illustrator voor de krant, en Sara Howard, een jonge vrouw met de ambitie om de eerste vrouwelijke detective in New York te worden. The Alienist is een adaptatie van het boek van Caleb Carr.


Las Chicas del Cable (5 seizoenen)
Madrid, 1928. De nationale telefoonmaatschappij opent haar hoofdkantoor in het centrum van de stad en honderden meisjes staan in de rij om een baan te krijgen als telefoonoperator. De telefoonmaatschappij is op dat moment de enige plek dat de vooruitgang en moderniteit voor vrouwen vertegenwoordigt. Vier meisjes, met verschillende achtergronden, beginnen er te werken als operator. Vanaf de eerste dag worden jaloezie, afgunst en verraad vermengd met de honger naar succes, vriendschap en liefde.


Reign (4 seizoenen)
Het voorheen onbekende en onvertelde verhaal van Mary Queen of Scotts’ klim tot macht wanneer ze als vijftienjarige arriveert in Frankrijk, verloofd met prins Francis, en met haar drie beste vriendinnen. De geheime geschiedenis van het overleven in het Franse Hof te midden van woeste vijanden, duistere krachten en een wereld van seksuele intriges.


The Last Czars (1 seizoen)
In The Last Czars wordt een onthutsend beeld geschetst van tsaar Nicholaas II, door zijn moeder liefdevol Nicky genoemd. Hij heeft in zijn paleis te maken met een diep religieuze, aan drugs verslaafde echtgenote van Duitse origine, de diabolische aanwezigheid van de seksverslaafde monnik Raspoetin en het groeiende verzet van de onderdrukte Russische bevolking, die door hem in twee desastreuze oorlogen, eerst tegen Japan en vervolgens de Eerste Wereldoorlog, wordt gestort met fatale gevolgen voor honderdduizenden onderdanen.


Traitors (1 seizoen)
Feef Symonds is een dappere en ambitieuze 20-jarige vrouw die in 1945 bij de Civiele Dienst komt, net op het moment dat Attlee’s Labour-partij de overwinning pakt en Churchill uit het niets verslaat. Haar ambitie om iets van haar leven te maken wordt bemoeilijkt door haar Amerikaanse geliefde. Feef gaat ermee akkoord haar eigen regering te bespioneren voor de Amerikanen, die een verborgen agenda hebben om ervoor te zorgen dat de snelgroeiende socialistische ambities van Engeland niet in handen komt van de Sovjet-Unie. Worstelend om uit te vinden waar ze voor staat, en waar ze toe in staat is, moet Feef leren voor zichzelf te denken en te spelen volgens haar eigen regels in een tijd waarin kennis macht wordt en niets en niemand is wie ze lijken.

Welke historische series vind jij goed?

Ook historische boeken lezen? Klik dan hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *