Films

9 films die Tedje nog graag wil zien

mothersday

Ik heb een speciaal boekje met films die ik nog graag wil zien. Ja. Zo onthoud ik welke films allemaal nog de moeite waard zijn (of dat denk ik tenminste) om te kijken. Vandaag deel ik 9 films met jullie uit dat lijstje! 

Still Alice

Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Ik heb het boek gelezen (Ik mis mezelf) en ik wil deze film nog zo graag zien! Hoog op mijn to watch lijstje dus!

Mother’s Day

We volgen de perikelen van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek. Met de all-star cast die we van filmmaker Garry Marshall gewend zijn; Jennifer Aniston als single mum Sandy, Britt Robertson als moederloze Kristin, Julia Roberts als teleshopping-koningin Miranda, Kate Hudson als de kinderloze Jesse, Jason Sudeikis als single dad Bradley en Timothy Olyphant als Henry, de ex van Sandy die nu iets heeft met de veel jongere Tina (Shay Mitchell)…

Yara zag deze film al en ik kan niet wachten totdat ik hem ook kan bekijken! Dit is zo’n typische film met lekker veel bekende acteurs erin die je volgens mij gezien moet hebben!

The Divergent Series: Allegiant

In het derde deel van The Divergent Series: Allegiant maken Tris en Four kennis met een hele nieuwe wereld die veel meer risico met zich meebrengt dan ooit tevoren. Tris en Four proberen te ontsnappen aan de muur die hun scheidt van Chicago. Dit is de eerste keer dat ze buiten de muur komen en ze laten de enige stad achter die ze ooit hebben gekend.

Yara recenseerde Allegiant al, maar ik heb hem nog steeds niet gezien, wat een schande! Ik ben super benieuwd naar het derde deel!

The Revenant

Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt de avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter om uiteindelijk verlossing te vinden.

Leonardo DiCaprio won een Oscar voor zijn rol in The Revenant en ik heb deze film nog steeds niet gezien. OMG! Daar moet snel verandering in komen.

Spotlight

Een groep onderzoeksjournalisten van The Boston Globe ontdekt grootschalig kindermisbruik in de katholieke kerk van Boston. Ze ontdekken dat er vele priesters worden beschermd door de hoogste regionen van de kerk.

Een journalist moet deze film gezien hebben toch? Daarom staat ‘ie ook zo hoog op mijn to watch lijstje! Danique E. zag Spotlight al en die was super enthousiast. Ik ben heel benieuwd!

Rokjesdag

Work-a-holic Marijke (Lieke van Lexmond) en haar beste vriendin Danielle (Birgit Schuurman) besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles. Ook de knappe student Rens (Manuel Broekman) heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin (Martijn Fischer) nog nooit is gelukt. Iris (Toprak Yalçiner) is net verloofd maar bereid om haar huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt.

Ik hou altijd van typische Nederlandse romantische films en daar hoort Rokjesdag ook zeker bij! Ik heb hem nog niet gezien, maar dit is zo’n fijne film voor op een regenachtige zondag in de zomer…

The Boss

In de nieuwe komedie The Boss speelt Melissa McCarthy (Bridesmaids, The Heat, Spy) een zakenmagnaat die naar de gevangenis gestuurd wordt nadat zij betrapt wordt op gesjoemel op de beurs.Na een leven lang over lijken te zijn gegaan probeert Michelle Darnell (McCarthy) haar imago te verbeteren, maar niet iedereen is bereid om haar zo snel te vergeven.

Ik hou van Melissa McCarthy! Ze speelt in mijn lievelingsfilm Bridesmaids en ik moest ook zo om haar lachen in The Heat en Spy. Dit kan niet anders dan een grappige film zijn!

Now You See Me 2

De ‘Four Horsemen’ (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) zijn terug in een tweede breinbrekend avontuur. Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, maken de vier getalenteerde illusionisten zich op voor een comeback waarin ze de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht willen brengen. De man achter hun verdwijningsact is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een technisch wonder die de illusionisten dwingt de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren.

Ik vond Now You See Me een vermakelijke film en daarom ben ik erg benieuwd naar deel twee met Daniel Radcliff.

Brasserie Valentijn

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn en haar broer, chef-kok Angelo. Op Valentijnsdag staat het restaurant volledig in het teken van de liefde. Dan staat opeens Frank, Valentijns oude vlam, op de stoep.

Ook weer zo’n lekkere Nederlandse film die ik nog niet heb gezien! Ik moet nog heel wat films kijken zie je wel, maar dat komt vast goed. 🙂

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

6 Comments

 • chantal

  Ik ben dus niet de enige die ook een tot watch list heeft! Mothers day en brasserie valentein lijken mij ook erg leuk. Ik wacht tot de dvd bij de bieb komt, of ik kijk een film op netflix . hoe doen jullie dat? Veel mensen kijken illegaal online…

 • Eveline Fleur

  Wat een leuke lijst. Ik wil zelf ook nog graag Rokjesdag, Mother’s Day en Allegiant kijken. The revenant is heel bijzonder en mooi gemaakt en Still Alice vond ik trouwens echt een hele mooie film.

  Ik heb brasserie valentijn onlangs nog gezien, maar eerlijk gezegd vond ik het geen leuke film.. Hopelijk vindt jij het wel leuk. 🙂

 • Marcia

  Still Alice en Now You See Me 2 staan ook nog op mijn lijstje om te kijken! Daarnaast heb ik The 5th Wave nog altijd niet gezien, daar ben ik ook heel benieuwd naar!

 • Judith

  Ik houd zelf ook van die Nederlandse films, dus Rokjesdag en Brasserie Valentijn staan ook zeker hoog op mijn lijstje. Daarnaast ben ik ook al tijden benieuwd naar Mothers day & door dit artikel toch ook wel naar Still Alice. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.