Boeken

8 romans voor op je verlanglijstje voor kerst

astrid-harrewijn

Weet je niet wat je moet vragen voor kerst? Een roman is al-tijd goed. Maar welke moet je dan vragen? Er zijn er zóveel! Daarom maken wij het je gemakkelijk en zetten alvast de leukste chicklits van afgelopen jaar voor je op een rijtje die je zo kunt kopiëren naar je verlanglijstje voor kerst. 

twintig-regels-liefde

Twintig regels liefde – Rowan Coleman

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

Het boek heeft me aangegrepen en het duurde even voordat ik weer in een ander boek kon beginnen. Een prachtig bijzonder boek, aanrader!

lang-leve-de-liefde

Lang leve de liefde – Jill Mansell

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Het boek heeft grappige scènes, romantiek, maar ook een diepere laag. Het boek gaat over omgaan met liefde en verlies. Met een boek van Jill Mansell zit je altijd goed!

een-verloren-liefde

Een verloren liefde – Iona Grey

In de Tweede Wereldoorlog wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij – maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan… In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn – en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

Een verloren liefde is geloofwaardig, aangrijpend, sfeervol, romantisch en gaat verder dan een gewoon liefdesverhaal. De personages zijn ijzersterk en de schrijfstijl van Grey is heerlijk. Dit boek moet je gelezen hebben als je een liefhebber bent van romantische verhalen, ik kan alleen maar enthousiast zijn!

astrid-harrewijn

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is een kunstzinnige roman waarin de dialogen van Harrewijn weer erg goed zijn. Het boek steekt goed in elkaar!

img_1841

Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf? 

Als je dan toch deel 1 al op je verlanglijstje hebt staan, kun je net zo goed Daar heb je vrienden voor ook toevoegen. Astrid Harrewijn heeft een hele prettige schrijfstijl en daardoor vlieg je door dit boek heen. Ik vond het geweldig dat dit boek wordt beschreven vanuit een man, daardoor krijgt het boek net wat extra’s en wordt het een bijzonder verhaal.

love-game-lauren-weisberger

Love Game – Lauren Weisberger

Charlotte ‘Charlie’ Silver werkt hard om als tennister de top te bereiken. Sinds de dood van haar moeder is haar vader haar trainer en is ze gedrevener dan ooit. In het glamoureuze tenniswereldje, dat gedomineerd wordt door bitchy diva’s en grote ego’s, staat Charlie ondanks haar ambitieuze drive bekend als uitzonderlijk vriendelijk en zachtmoedig. Dan moet ze door een blessure haar eerste Wimbledon af breken, en alles verandert.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek! De perfecte ingrediënten voor een fijne chicklit/roman komen er in voor: romance, intrige en humor! Een echte aanrader als je op zoek bent naar een fijne roman of chicklit waarin de personages niet simpel zijn. Dit is echt een boek met wat meer diepgang!

Een leven na jou

Een leven na jou – Jojo Moyes

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. 

Het kan bijna niet anders of je hebt Voor jou van Jojo Moyes gelezen, óf je hebt de film Me Before You gezien. Een leven na jou is het vervolg op Voor jou en moet je gelezen hebben! Hier en daar niet helemaal realistisch en natuurlijk, maar je vliegt wel door het boek heen en je hebt het binnen een dag uit. En dat is een goed teken, want dat betekent dat de schrijfstijl heel fijn is!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zand erover – Elsbeth Witt

Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is helemaal haar eigen schuld. Als haar tante overlijdt en er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft ze dus niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil Fien genieten van de rust en de natuur. Geen drama, geen social media en proberen alles zo snel mogelijk te vergeten. In een poging van haar schuldgevoel af te komen wordt Fien plotseling geconfronteerd met haar hartzeer nieuwe gevoelens voor een wel heel charmante boswachter. En dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer had gedacht terug te zien.

Zand erover heeft een romantisch tintje, maar het gaat ook over vriendschap en familie. Niet té zwijmelachtig dus, maar precies goed! Ik begon met lezen en binnen no time had ik het boek uit. Ik kon het boek echt niet wegleggen!

Welke boeken gaan op jouw verlanglijstje voor kerst? 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.