Lijstjes

8 ergernissen tijdens het lezen

kindle
Jullie kennen vast allemaal het gevoel wel: gestoord worden tijdens het lezen, door bepaalde zaken. Ik kan me daar ontzettend aan ergeren. Zit je net lekker in een boek, word je gebeld! En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen…

 1. Dat je na een tijdje van zit/lig-houding moet veranderen, omdat je je linkerbil niet meer voelt.
2. Dat je telkens vragen naar je hoofd geslingerd krijgt: “Danique, kun je even dit doen?” of dat iemand een heel gesprek met je aanknoopt, terwijl jij net een spannend hoofdstuk leest.
3. Dat je moet plassen (oplossing: boek gewoon mee naar de wc).
4. Dat je dorst krijgt, maar de kraan toch écht te ver is om naar toe te lopen.
5. Dat je hoofdpersoon iets doet wat jij totaal niet kan uitstaan!
6. Óf, nog erger: dat je favoriete hoofdpersonage doodgaat in het boek. WAAROM?
7. Dat je een boekenlegger vergeten bent en je echt niet het hoekje van de bladzijde wil omvouwen (oplossing: paginanummer opslaan in je telefoon).
8. Dat je net helemaal in je boek zit, en dan op de plaats van bestemming aankomt en je het boek weer weg moet leggen (huilie).

Waar kan jij je aan ergeren tijdens het lezen?

Foto: Pixabay.

15 Comments

 • Myrthe

  Allemaal echt herkenbaar!

  Eentje voor de luisterboek versie: die neem je ook gewoon mee naar het toilet, maar dan… moet je doortrekken en mis je door het lawaai een gedeelte van het boek. Argh!

 • Jantine

  Oh echt! 5 en 6 had ik van de week allebei, zo ontzettend naar!
  En de buurvrouw die uitgerekend tijdens een readathon sociaal komt doen (jamaar boek! Nou, even een kopje thee dan … *uur later* Maar ik ga je er nu echt uitschoppen hoor!), man die om een serie of iets op facebook zit te grinniken, en dan vol verwachting naar mij kijkt of ik het ook zo leukgrappig vind … Ja schat, ik vind de Sheldonspot ook grappig, mag ik nu weer lezen? =P Het lijkt me duidelijk dat ik de mensen om me heen best lief vind, maar als ik wil lezen wil ik niet gestoord worden!

 • Madelon

  Heeeeel herkenbaar, hihi. Ik vind het vooral irritant als mensen tegen me gaan praten terwijl ik lees. Hallo, kun je niet zien dat ik lees?!
  Ik had dat van dat drinken ook vaak, maar tegenwoordig heb ik een fles waar een liter water in past en ik zorg dat ik die vul voordat ik ga lezen 🙂

 • Luna

  “2. Dat je telkens vragen naar je hoofd geslingerd krijgt: “Danique, kun je even dit doen?” of dat iemand een heel gesprek met je aanknoopt, terwijl jij net een spannend hoofdstuk leest.”

  Dit … precies dit! Mijn ergernis nummer 1. En het zijn altijd mensen die zelf nooit lezen die zich hieraan schuldig maken. Inclusief het antwoord: ‘Tja, je kunt toch doorlezen terwijl ik praat…?!’

 • Bernyy1990

  Mijn puntje is als mijn vriend tijdens zijn spel zit te skypen met zijn medespelers in dezelfde taal als ik aan het lezen ben, dan raak ik helemaal afgeleid en kom ik vaak niet in mijn verhaal tot ik oortjes indoe met muziek die hem mute 😛 (en vervolgens probeerd hij uiteraard een gesprek met me aan te gaan, zoals in je punten staat 😛 )”

  liefs
  Bernadette

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *