Boeken

8 boeken die Tedje deze zomer wil lezen

De zomer is begonnen en mijn to-be-read stapel wordt steeds hoger. Tijd om de boeken met jullie te delen die ik deze zomer graag wil gaan lezen! 

Bevroren Dromen – Anthony Doerr

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij al van gebeurtenissen die later werkelijkheid worden. Op zijn tweeëndertigste ontmoet hij Sandy. Ze trouwen en gaan in Ohio wonen waar Sandy bevalt van een dochter, Grace. Wanneer David droomt dat Grace zal verdrinken, verlaat hij zijn gezin en reist naar de andere kant van de wereld. Vele jaren gaan voorbij. Heeft Sandy hem inmiddels vergeven? Zou Grace nog leven?

Nadat ik Als je het licht niet kunt zien had gelezen van Anthony Doerr, wist ik zeker dat ik zijn volgende boek ook wilde lezen. Wat heb ik intens genoten van zijn indrukwekkende debuut! Ik kan niet wachten om aan Bevroren Dromen te beginnen.

Kiki van Dijk – Ibiza – De erfenis

Dorien is een wereldberoemde fotograaf die de wereld rondvliegt voor opdrachten. Als ze in Nederland is, leidt ze een prettig leven met haar puberzoon Mick. Maar wanneer Mick voor een vakantie naar Ibiza wil, is Dorien direct tegen. Door tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem met tegenzin gaan, maar als Mick meteen na aankomst verdwijnt weet Dorien dat het foute boel is.

Halsoverkop vliegt ze naar het eiland dat zij vijfendertig jaar eerder met haar moeder verliet. Daar wordt ze plotseling geconfronteerd met herinneringen aan een verleden dat ze nooit helemaal heeft afgesloten. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk spel waarbij niemand te vertrouwen is en Dorien en haar familie grote risico’s lopen. Zal ze op tijd doorzien wat er op het eiland speelt?

Vorig jaar las ik Ibiza van Kiki van Dijk en De erfenis is het vervolg op het boek. Ik ben erg benieuwd! Het lijkt me een prima boek om te lezen op vakantie.

Nicholas Sparks – Zie Mij

Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie. Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was.

Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?

Vorig jaar ontving ik Zie Mij van Nicholas Sparks. Ik ben er nooit aan toegekomen om dit boek te lezen, dus hij ligt eigenlijk nog steeds op mijn to-be-read-stapel!

Jojo Moyes – De laatste liefdesbrief

Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie, zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man, en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen.

Ik heb bijna alle boeken van Jojo Moyes gelezen, maar De laatste liefdesbrief nog niet! Daar moet verandering in komen dus.

Lisette Jonkman – Helemaal het einde

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

As we speak ben ik bezig met het lezen van Helemaal het einde van Lisette Jonkman, een van mijn favoriete schrijfsters. En ik kan je alvast verklappen: ik vind het nú al helemaal het einde. Zo’n fijne schrijfstijl en een heel leuk verhaal. En een lekker dik boek ook, love it!

Paula Hawkins – In het water

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen. In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn…

Na Het meisje in de trein was ik erg benieuwd geworden naar het nieuwe boek van Paula Hawkins. Zodra ik het boek uit heb, kunnen jullie natuurlijk een recensie verwachten!

Suzanne Vermeer – Het Paradijs

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland.Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia.

Het Paradijs is waarschijnlijk een ideaal boek om te lezen op vakantie. En het is ook nog eens zo dat ik op vakantie ga naar Kefalonia, toevallig!

Christina Lauren – Stouter Ongedwongen & Ongezien

Twee onweerstaanbare novelles in de Stouter-reeks Net als Chloe Mills’ carrière als een speer gaat, wil Bennett Ryan meer tijd met zijn vriendin doorbrengen. Na de zoveelste zakenreis zonder hem, eist Bennett een weekend voor hen samen. Twee vliegtickets, een Franse villa en een paar nachten met zijn tweeën… Zal het weekend hun relatie redden?

Deze twee boeken zijn de laatste in de Stouter-reeks en ik ben benieuwd hoe het afloopt. Eerlijk is eerlijk: ik ben wel een beetje klaar met deze serie, haha! Soms heb je dat, toch?

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

One Comment

 • Fleur

  Dit is mijn to-readlist:
  – winter *marissa meyer
  – de verborgen universiteit *natalie koch
  – lord of the rings
  – Alles van rick riordan (serie’s)
  – de labyrintrenner (serie)
  -13 reasons why
  -gone (serie)
  -inwijding *veronica Roth (serie)
  -fangirl *rainbow Rowell
  -deep blue *jennifer donnelly (serie)
  – een Frozen hart
  – eleanor & park *rainbow rowell
  -the cage *megan stepherd
  -mindf*ck het boek
  – zielen *stephenie meyer (serie)
  -phobos *Victor dixen
  -het grote misschien *john green

  Ik ben vooral fan van rick riordan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.