boeken die in 2019 worden verfilmd
Boeken

8 boeken die in 2019 worden verfilmd

We houden van boeken, we houden van films… En al helemaal van boekverfilmingen. Vergelijk nooit het boek met de film, anders word je teleurgesteld! Maar als losstaande film vinden wij het vaak erg leuk om een boekverfilming te zien. We zetten de boeken op een rij die in 2019 worden verfilmd.

After, geschreven door Anna Todd

Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat.

De boekenreeks van After telt maar liefst vier boeken en de reacties op deze serie waren dan heel lovend. Meer dan logisch is het dat er een film van komt! In de hoofdrol zie je de zus van Katherine Langford (van 13 reasons why!) schitteren: Josephine. Ik vond de trailer er leuk uit zien en ben dan ook wel benieuwd of het een leuke film wordt – zeker omdat ik de boeken nooit heb gelezen.

After is verschenen op 19 april 2019.

Five feet apart, geschreven door Rachael Lippincott

De tieners Will en Stella verblijven allebei in het ziekenhuis vanwege hun ziekte mucoviscidose. Ze ontmoeten en vallen voor elkaar, maar moeten steeds een zekere afstand bewaren. Will maakt deel uit van een experimentele drugsbehandeling, terwijl Stella op de wachtlijst staat voor orgaandonatie. Terwijl de band tussen hen sterker wordt, zoekt het koppel naar een manier om de afstand tussen hen te overbruggen en ontdekt de vele mogelijkheden.

Yes, de fans van Cole Sprouse mogen hun hart ophalen in de nieuwste film Five feet apart. De trailer geeft me enorme The fault in our stars-gevoelens en ik ben heel benieuwd naar deze film.

Five feet apart verschijnt 22 maart 2019 in de bioscoop.

Artemis Fowl, geschreven door Eoin Colfer

Geregisseerd door Kenneth Branagh en gebaseerd op het geliefde boek van Eoin Colfer. Het 12-jarige genie, afkomstig uit een lange lijn van criminele meesterbreinen, belandt in een strijd van sluwheid tegen een machtig, verborgen ras van feeën die mogelijk achter de verdwijning van zijn vader zit.

Ik heb geen idee wat ik moet denken van deze trailer, maar aangezien het boek vrij populair is, denk ik dat het wel een succes kan worden. Het ziet er mooi geanimeerd uit en het is dus een Disney film, dat is vaak wel een pluspunt!

Artemis Fowl verschijnt 7 augustus 2019 in de bioscoop.

The Art of Racing in the Rain, geschreven door Garth Stein

Enzo weet alles over Denny. Hoe goed hij voor zijn zieke vrouw zorgt. Hoe graag hij het wil maken als autocoureur. Hoe hij zijn dochtertje Zoë altijd beschermt. Enzo weet sowieso veel van mensen. Dat plannen soms van de baan geveegd worden. Dat het lastig is op de goede weg te blijven. Wat dat betreft is het leven net een autorace. Eigenlijk zit Enzo maar één ding in de weg: hij is de beste vriend en de beschermer van het gezin, maar hij is geen mens. Waarom zit hij toch in een hondenlichaam? Waarom kan hij niet praten, niet autoracen en waarom heeft hij niet van die handige duimen?
Gelukkig heeft hij wel zijn wijze neus, waardoor hij zijn familie beter doorgrondt dan zij zelf kunnen. Daarom doet hij er alles aan om Denny, Eve en Zoë bij elkaar te houden.

Hondenfilms vind ik eigenlijk altijd heel leuk om te kijken, als kind al. Met The Art of Racing in the Rain denk ik dat ik ook helemaal gebakken zit! Een van de leukste boeken die in 2019 worden verfilmd!

The Art of Racing in the Rain verschijnt 2 oktober 2019 in de bioscoop.

The Woman in the Window, geschreven door A.J. Finn

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.

Thrillers, ze doen het altijd goed! Dit boek werd een enorme bestseller en een verfilming is dan ook helemaal op zijn plaats. Amy Adams vertolkt de hoofdrol, een hele fijne actrice! Ik ben benieuwd hoe de film eruit zal zien. De trailer is hier helaas nog niet van verschenen, maar die verwacht ik eerdaags wel. Klik hier voor de recensie van het boek.

The Woman in the Window zou in 2019 verschijnen, maar is nu gepland om te verschijnen in 2020: vanaf 15 mei 2020 is hij in de bioscoop te zien.

Let it snow, geschreven door o.a. John Green

Een sneeuwstorm treft op kerstavond een klein stadje, met de nodige gevolgen voor de vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren.

Let it snow is uiteindelijk verschenen in december 2020.

The Umbrella Academy, geschreven door Gerard Way

43 kinderen worden op een dag geboren, terwijl hun moeders de dag ervoor nog niet zwanger waren. Zeven van die 43 kinderen worden geadopteerd door een mysterieuze miljardair, die ze wil trainen om de wereld te redden. Wanneer hun adoptievader sterft, moeten ze het mysterie oplossen en een apocalyps voorkomen.

Klinkt bizar, toch? Een nieuwe superhelden serie, niet van Marvel, wel van Netflix. Ik ga hem zeker volgen, ik ben benieuwd of hij net zo leuk is als hij klinkt!

The Umbrella Academy is te bekijken op Netflix vanaf 15 februari 2019.

 

All the Bright Places, geschreven door Jennifer Niven

Theodore Finch wil een einde aan zijn leven maken. ‘Ik ben kapot en geen mens die me kan maken.’
Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus. ‘In dat ogenblik dat onze auto zich door de vangrail boorde stierven mijn woorden ook.’ Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school – vanaf dat moment begint hun verhaal. Alleen samen kunnen ze zichzelf zijn

Een van mijn lievelingsboeken: All the bright places! Als ik een van de boeken die in 2019 worden verfilmd mag kiezen waar ik het meest naar uit kijk, dan is het deze wel. Met Elle Fanning in de hoofdrol, dat ook nog eens. Er is nog vrij weinig bekend maar ik weet zeker dat deze verfilming geweldig wordt. Klik hier voor de recensie van het boek.

De film verschijnt uiteindelijk pas in 2020, jammer genoeg. De verschijningsdatum hiervan is nog niet bekend. Er verschijnt dit jaar als het goed is nog meer, maar daar kon ik niet veel over vinden. Wat dacht je van The sun is also a star (mei 2019 verwacht), The Secrecy World (datum nog onbekend), The Kitchen (september 2019 verwacht), Cats (eind december 2019 verwacht), The Rhythm Section (februari 2019 verwacht).

Welke boeken die in 2019 worden verfilmd wil jij nog zien?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *