Lijstjes

7x waarom lezen in de trein zo fijn is

lezen in de trein
Lezen in de trein, een hoop boekenwurmen doen het. Voor sommige is het zelfs het enige moment dat ze lezen. Hier zijn zeven redenen waarom lezen in de trein zó fijn is!

1. Niemand stoort je. Niemand, gewoon niemand. (met uitzondering natuurlijk) Je bent druk bezig, dus niemand gaat zomaar een gesprek met je aan. Tenzij je net dat ene oude vrouwtje tegenover je hebt zitten die maar wat graag wil weten wat je nou eigenlijk aan het lezen bent.

2. De tijd gaat sneller. Je pakt een boek erbij en voor je het weet ben je al weer op je bestemming. Je bent zo erg in het verhaal getrokken dat je niet meer door hebt hoe snel de tijd gaat. Daarnaast maakt het nu helemaal niet uit als je twee uur in de trein moet zitten, lekker lezen!

3. Je mist soms stations. Oké, dit is niet fijn. Maar het betekent wel dat je boek heel goed is. Soms zit je zo verdiept in je verhaal dat je even niet door hebt bij welk station je al zit. ‘Oh.. dit is Alkmaar? Ik moest er bij Amsterdam uit..’

4. Je batterij van je telefoon is nog vol. Ja, ik weet zeker dat je dit herkent. Je telefoon blijft lekker in je zak/tas zitten, dus je gebruikt hem niet. Niet de hele reis op Facebook zitten of onnodige whatsappjes versturen naar al je vrienden.

5. Lezen is gezond. Ehm ja, dit is gewoon een feit.. Denk ik. (vind ik?) Als je aan het lezen bent doe je in ieder geval geen anderen dingen. Daarnaast vergroot je door lezen weer je woordenschat en leer je soms zelfs dingen uit boeken. En mensen die slimmer zijn, zijn gezonder (eeehh?). Lezen is gewoon leuk, en als je iets doet wat je leuk vindt, word je gelukkiger. Mensen die gelukkig zijn, zijn gezond. En als je dit doet in de trein is lezen in de trein gezond. (zo, hehe)

6. Je reading challenge gaat sneller. Heb jij net zoals wij een reading challenge opgesteld? Doordat je leest in de trein en je tijd niet verdoet met andere onzin, zal je sneller je reading challenge hebben gehaald! Je leest gewoonweg veel meer boeken als je vaak en lang in de trein zit.

7. Je komt slim over. Ze zeggen niet voor niets dat mensen die lezen nerds zijn. Ze komen over als slimme mensen. Als je leest in de trein kom je dus ook slimmer over. En wie wil dat nou niet? 😉
Gewoon lezen in de trein dus, het straalt iets uit en je hoeft er amper iets voor te doen!

14 Comments

 • Emmy

  Ik vind lezen in de trein echt heeeeeerlijk! Onderweg zijn wordt door veel mensen (door mij ook wel een beetje) gezien als nutteloze tijd (en verspilling van), dus dan vind ik het heerlijk om mijn tijd toch nuttig te besteden. Zeker als je vaak en ver moet reizen.

  Stiekem is het ook mijn grote geheim achter de hoeveelheid boeken die ik lees.

 • Madelon

  Als ik langere stukken in de trein reis, lees ik ook graag. Heerlijk ontspannend en vooral idd dat de tijd gewoon veel sneller voorbij gaat. Een lange treinreis van 2 uur is dan ineens een peulenschilletje.

 • P.

  Ik vind het vooral een voordeel dat de tijd zo lekker snel gaat. Maar (helaas) lees ik vaker studie- dan leesboeken in de trein. Om de één of andere reden kan ik me dan gewoon zo goed concentreren! Ik heb weleens overwogen om voor een tentamen gewoon een keer de trein naar Groningen en terug te nemen om te kunnen leren in de trein haha :’).

 • nikita

  Door mijn nieuwe school moet ik echt lang met de bus (en helaas véél eerder opstaan) en dan geniet ik wel van lezen. Alleen jammer dat je als 18-jarige raar wordt aangestaard als je leest, want blijkbaar is dat raar dat er iemand op de bus zit die niet gsm-verslaafd is. Had ik vorige vrijdag xxx

 • Naomi

  Ik kan eigenlijk alleen thuis echt lezen.. Heel soms als ik goed in het boek zit kan ik wel lezen met mensen om me heen. Terwijl toen ik klein was echt overal kon lezen! Ook zou ik zo graag in de auto willen kunnen lezen, maar dan word ik misselijk, niet zo’n goed idee dus.

  x

 • Trisha

  Ik lees altijd in de trein of tram. In de bus en auto lukt niet dan wordt ik misselijk. Op de fiets en alleen lopend zet ik op juiste momenten een luisterboek op. Anders gewoon muziek. Maar waar ik ook ga ik heb altijd een boek in mijn tas of een luisterboek op mijn telefoon. Dus ik lees altijd op rustmomenten en doe ik het niet voel ik me schuldig.

 • Dikkiedik

  Heel herkenbaar! Ik reis elke werkdag met de trein naar mijn werk en terug, altijd lezend. zo lees ik makkelijk een boek per week, voor mij het minimum.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *