Films

7x De leukste films om met Kerst te kijken


MERRY CHRISTMAS! Vandaag is het dan eindelijk Kerstmis. Een maand lang werk ik altijd naar deze twee dagen vol joy toe. Een typische kersttraditie is om kerstfilms te kijken op tweede kerstdag. Het liefste dan een film die we al meerdere keren hebben gezien, die nog steeds vreselijk cliché is maar wél heel leuk is. Vandaag zet ik de leukste kerstfilms op een rijtje die je vandaag (en morgen!) kunt kijken.

 

Home Alone 1
Natuurlijk zijn er meerdere Home Alone films maar de eerste blijft toch echt de allerleukste film! Het blijft ook echt een cliché film en ik heb hem dan al duizend keer gezien, en toch zit ik aan de buis gekluisterd als de film op TV is.

Waar gaat de film over?
Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in dat grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op het huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Maccaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

How the Grinch Stole Christmas
Een van mijn lievelingsfilms als kind. Ik vond The Grinch helemaal niet zo eng, juist heel grappig. De Who’s zijn ook een onwijs grappig volk. Echt een mustsee!

Waar gaat de film over?
De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Whos van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.

The Santa Clause

Waar gaat de film over?

Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegt het stel naar de Noordpool, hier ontdekken ze al gauw dat vader alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega’s dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

A Christmas Carol

Waar gaat de film over?

Van Walt Disney Pictures komt de magische verfilming van het geliefde Charles Dickens verhaal: Disneys A Christmas Carol, het hartverwarmende avontuur voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker, compleet met levendig bonusmateriaal, is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.

Love Actually
Waar gaat de film over?
Love actually is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken. Love actually is niet een verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers.

Want als je goed oplet, zul je zien dat de liefde eigenlijk altijd en overal om je heen te vinden is.

The Polar Express
Waar gaat de film over?
Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten… Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express!

The Holiday
Waar gaat de film over?
Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen.

Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

He je meer inspiratie nodig? Check dan vooral de leukste kerstfilms op Netflix #1 en de leukste kerstfilms op Netflix #2.

Welke films kijk jij altijd met Kerst?

 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Esther december 27, 2015 at 11:34

    Ik vind Hachi altijd geweldig om met kerst te kijken! <3

  • Leave a Reply