Netflix

7x documentaires die je moet bekijken op Netflix

Netflix

Netflix, mijn favoriete site. Films en series, daar ligt toch wel mijn hart. Ik kan me uren vermaken met alle series en films die er op staan. Maar wat ik óók erg leuk vind, is het bekijken van documentaires. Het begon een tijdje geleden met een docu van Amanda Knox, en sindsdien kijk ik het steeds regelmatiger.1. Chasing coral. Ben je een liefhebber van natuur en wil je meer weten over koraal? Dan is dit echt een aanrader. In deze docu krijg je te zien wat er nu precies met het koraal aan de hand is doordat de aarde opwarmt. Ik vond het heel interessant. Het is zo bizar wat een paar graden verschil met de oceanen kunnen doen. Je zou denken dat dit weinig impact heeft, maar niets is minder waar.


2. What the health. Ik ben ontzettend geinteresseerd in de farmaceutische industrie en deze documentaire gaat daar dieper op in. Het verband tussen ziekte en voeding, en de miljarden euro’s die worden gespendeerd in de zorg, worden in kaart gebracht. Aanrader.


3. Amanda Knox ken je misschien wel van naam. Ze is destijds in Italië opgepakt vanwege de moord op haar Italiaanse huisgenoot. Ze is tweemaal veroordeeld en ook tweemaal vrijgesproken. In deze documentaire leer je meer over Amanda en haar verhaal. Ik vond het heel interessant om te kijken!


4. Life. Documentaires over natuur: ik hou er van. De mooiheid en de prachtheid van de natuur vind ik geweldig, ik ben echt een liefhebber van natuur. Ik kan urenlang kijken naar zulke docu’s, juist omdat het zo prachtig is. In deze docu zie je wat voor tactiek dieren en planten hebben om te kunnen overleven. Heel bijzonder.


5. Planet earth mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit is misschien wel een van de meest populaire docu’s over de natuur. Ik kan hem blijven kijken, zo mooi vind ik het. Op die momenten besef je hoe mooi de natuur is, vooral buiten Nederland. Er is nog zoveel te zien!


6. Cowspiracy. Ik heb ‘m niet gezien, maar ‘je moet hem echt kijken’ hoor ik van iedereen. Ik durf het, om eerlijk te zijn, niet. Ik hoor van mensen dat ze er helemaal vegan van zijn geworden. Het is een documentaire over de bio-industrie waarbij wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en wat voor invloed rundvlees/koeien hebben op ons milieu. Ik weet die impact al (ik eet geen vlees). Toch blijft het wel een dingetje. Ik ga hem wel kijken, hij staat op mijn lijst.


7. The Secret is een ‘geheim’ waarbij het draait om het zelf ontwikkelen van je eigen geluk. Ik heb dit boek ooit gelezen en vond de beweegredenen heel fascinerend. Zeker een documentaire om eens te bekijken.

One Comment

  • Rowan

    The Secret en Cowspiracy wil ik nog heel graag kijken en staan hoog op mijn lijstje. Verder raad ik je Minimalism aan, dat is ook een hele interessante docu op Netflix dat gaat over mensen die hun leven hebben omgegooid door (bijna) al hun spullen te verkopen en veel simpeler zijn gaan leven. Heel inspirerend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *