Lijstjes

7 x Waarom lezen gezond is

reading
Dat lezen een fijne hobby is, dat wisten we al langer. Maar het is ook echt een gezonde hobby! Weet je waarom? Dat ga ik je vandaag allemaal vertellen.

  1. Je leert vaak van boeken. En leren is gezond! Door het lezen van boeken, maakt niet uit in welk genre, blijf je jezelf altijd door ontwikkelen.
  2. Wanneer je voor het slapen gaan leest, word je een stuk rustiger in je hoofd waardoor je een betere nachtrust hebt. Dus altijd even een paar bladzijdes lezen voordat je gaat slapen! Het zorgt voor een goede ontspanning en daarna slaap je extra goed!
  3. Het is goed voor je verbeelding. Bij lezen moet je vaak veel fantasie gebruiken, om het verhaal echt voor je te zien. Het is dus goed voor je ontwikkeling!
  4. Het is veel beter voor je ogen dan naar een smartphone/televisiescherm/computerscherm te staren.
  5. Wanneer je veel leest, wordt je concentratievermogen beter. Logisch eigenlijk, want als je lang een boek leest, ben je je (onbewust) ook aan het concentreren op het verhaal.
  6. Het lezen van een boek vermindert stress! Dus wanneer je in een drukke periode zit, moet je juist niet je boeken links laten liggen maar ze erbij pakken.
  7. Van lezen word je niet dik. Ik bedoel, boeken kun je niet opeten, daarom is het een gezonde hobby ­čśë

Voel jij je gezonder door het lezen van boeken?

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *