Lijstjes

7 x Waarom lezen gezond is

reading
Dat lezen een fijne hobby is, dat wisten we al langer. Maar het is ook echt een gezonde hobby! Weet je waarom? Dat ga ik je vandaag allemaal vertellen.

 1. Je leert vaak van boeken. En leren is gezond! Door het lezen van boeken, maakt niet uit in welk genre, blijf je jezelf altijd door ontwikkelen.
 2. Wanneer je voor het slapen gaan leest, word je een stuk rustiger in je hoofd waardoor je een betere nachtrust hebt. Dus altijd even een paar bladzijdes lezen voordat je gaat slapen! Het zorgt voor een goede ontspanning en daarna slaap je extra goed!
 3. Het is goed voor je verbeelding. Bij lezen moet je vaak veel fantasie gebruiken, om het verhaal echt voor je te zien. Het is dus goed voor je ontwikkeling!
 4. Het is veel beter voor je ogen dan naar een smartphone/televisiescherm/computerscherm te staren.
 5. Wanneer je veel leest, wordt je concentratievermogen beter. Logisch eigenlijk, want als je lang een boek leest, ben je je (onbewust) ook aan het concentreren op het verhaal.
 6. Het lezen van een boek vermindert stress! Dus wanneer je in een drukke periode zit, moet je juist niet je boeken links laten liggen maar ze erbij pakken.
 7. Van lezen word je niet dik. Ik bedoel, boeken kun je niet opeten, daarom is het een gezonde hobby ­čśë

Voel jij je gezonder door het lezen van boeken?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Charlotte Veltman juli 5, 2016 at 10:04

  Leuk.

 • Reply Luna juli 5, 2016 at 19:53

  Ik heb vooral gemerkt dat lezen mij ruimdenkend heeft gemaakt. Juist de waargebeurde verhalen laten mij een wereld zien die vaak ver van mijn bed is, dat maakt je (denk)wereld zeker een stuk groter.

  Overigens leer je ook veel nieuwe woorden en uitdrukkingen. Vooral het Vlaamse ‘met haar heb ik nog wel een eitje te pellen’ vind ik zo leuk dat ik die zelf ook ben gaan gebruiken.

 • Reply Esther juli 5, 2016 at 21:06

  Haha, punt 7 is geweldig!

 • Reply Story addict juli 5, 2016 at 21:20

  Wat Luna zegt ­čÖé Ik vind het idd een groot voordeel dat je er vaak veel van leert, ook al lees je alleen maar fictie…

 • Reply Vivian juli 7, 2016 at 14:41

  Helemaal eens met dit hele lijstje!

 • Leave a Reply