A star is born
Films

7 x leuke muziekfilms

Muziek en films, het beste van twee werelden! Op zoek naar een leuke, muzikale film? Wij zetten 7 leuke muziekfilms voor je op een rijtje!

Whiplash

Andrew Neyman (Miles Teller), een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tiranieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Wat mij betreft is dit een van de beste films die ik ooit heb gezien. De film steekt in alle opzichten goed in elkaar. Het acteerwerk is briljant, maar ook de strakke cameravoering maakt de film tot een topfilm. Close-ups van een zwetende Andrew die tot bloedens repeteert en na een heftig auto-ongeluk het nog voor elkaar krijgt om op het toneel te verschijnen. De vraag die constant in je hoofd dwaalt: doet Fletcher er goed aan om zijn leerlingen zo te terroriseren? Hoe ver mag een leraar gaan?

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van Whiplash te gaan. 

La La Land

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

City of stars, are you shining just for me… De liedjes uit deze film zullen nog de hele week in je hoofd hangen, want ze zijn zó leuk! Ook leuk: La La Land is van dezelfde regisseur als Whiplash (Damien Shazelle) en is een echte musicalfilm. Bereid je voor op veel liedjes dus. Daar moet je wel van houden. Ik vind het helemaal geweldig en ik kan niet wachten om deze film snel weer te kijken.

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van La La Land te gaan. 

Tip: Tijdens het moment van schrijven van dit artikel staat La La Land op Netflix!

A Star is Born

Maine ontdekt en wordt verliefd op, de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jackson haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen.

Iedereen kent de hit Shallow van Lady Gaga wel. Die komt dus uit deze film! A Star is Born is een prachtige film. Pak die tissues er alvast maar bij, want dit is echt een tranentrekker. En zet die afspeellijst van de filmmuziek op repeat, want er zitten echt een paar topnummers bij! Always Remember Us This Way, Look What I Found en I’ll Never Love Again zijn favoriet.

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van A Star is Born te gaan.

Music and Lyrics

Alex was in de jaren ’80 een populaire zanger. Helaas is hij aan lager wal geraakt. Een comeback lijkt verkeken, totdat hij opeens een nieuwe kans krijgt om een nummer te schrijver. Hij heeft echter al jaren geen noot meer geschreven.

Een film uit 2007 met Hugh Grant en Drew Barrymore. Tijdens het schrijven heb ik de afspeellijst van deze film weer ontdekt, wat leuk! Brings back memories! Het nummer Way Back into Love kon ik nog helemaal meezingen, wat een topper!

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van Music and Lyrics te gaan. 

Begin Again
Dan is de controle over zijn leven kwijt en wordt ontslagen bij het muziek label waar hij werkt. Als hij per ongeluk Gretta hoort zingen op een klein podium in een kroeg raakt hij voor het eerst in jaren weer geïnspireerd.

Ik ben geen mega fan van Keira Knightley, maar wel van Mark Ruffalo! Deze film is heerlijk zoetsappig, grappig en ideaal om op een regenachtige dag op de bank te kijken. Samen met je vriendinnen of lekker in je uppie! Ook in deze film zitten heerlijke nummers die ik regelmatig op repeat heb staan, want Adam Levine (van Maroon 5), speelt ook in deze film. Lost Stars en A Higher Place zijn favoriet!

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van Begin Again te gaan.

Tip: Tijdens het moment van schrijven van dit artikel staat Begin Again op Netflix! 

Bohemian Rhapsody

Freddie Mercury, zanger van Queen, groeit uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De band heeft met hun met iconische liedjes een revolutionair geluid, maar de levensstijl van Freddie laat de band bijna ineenstorten.

Dé film van 2018 was toch wel Bohemian Rhapsody. Iedereen had het erover en ook zowat iedereen die ik ken was naar de bioscoop geweest om deze film te aanschouwen. En dat was het dubbel en dwars waard. Wat is deze film goed en geloofwaardig weggezet. Extra credits naar Rami Malik, die de rol van Freddie vertegenwoordigt.

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van Bohemian Rhapsody te gaan. 

Dreamgirls

Drie vriendinnen uit Chicago vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Ze reizen naar New York om mee te doen aan een talentenjacht. Ondanks dat ze verliezen weten ze de aandacht te trekken van een ambitieuze manager.

Alleen al omdat Beyoncé in deze film zit, moet je deze film natuurlijk kijken (huge Beyoncé fan speaking!). Een fijne feelgoodfilm met leuke nummers!

Klik hier om naar de Spotify afspeellijst van Dreamgirls te gaan. 

One Comment

  • Sam Donoghue

    Oh! Wat is het lang geleden dat ik Music and Lyrics zag <3
    Een lekkere feelgood film met inderdaad hele leuke muziek.
    Ik las de titel van het liedje en mijn hoofd begon weer te zingen 😀
    Dank je wel voor de flashback.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.