Lijstjes

7 x irritaties in de bioscoop

popcorn

Naar de bioscoop gaan is hartstikke leuk. Maar het blijft een feit dat je soms met wel meer dan honderd mensen in een zaal zit en dat er altijd wel iemand is waar je je aan kan ergeren. Dit irriteert mij als ik naar de bioscoop ga, herkenbaar? 

1. Laatkomers

Jij bent altijd lekker op tijd voor de film, zodat je alvast wat popcorn kunt kopen en op tijd naar je plaats kunt gaan. Maar op de een of andere manier zijn er altijd mensen die te laat komen. Het kan altijd gebeuren, maar toch is het vervelend. Zul je zien dat die mensen net naast jou zitten (waardoor je je jas weer weg moet halen) en ook nog eens je popcorn omschoppen omdat het donker is. En dat terwijl jij nét helemaal in de film zat.

2. Mensen die praten tijdens de film

Ik ga naar de bioscoop omdat ik een film graag wil zien en omdat het een leuk avondje uit is. Maar daar denken sommige mensen niet zo over. Waar ik echt een hekel aan heb is namelijk als mensen zitten te praten tijdens de film. Een keer was het zó erg dat ik er iets van heb gezegd: “Als je de film niet interessant genoeg vindt, ga dan buiten de zaal verder met kletsen.” Ik kreeg een zware “tsssss” toegeworpen, maar daarna heb ik de twee dames niet meer gehoord. Gelukkig, want ik zat me dóód te ergeren!

3. Op je smartphone kijken tijdens de film

Mensen die praten tijdens de film zijn irritant, maar mensen die zo nodig hun smartphone moeten checken tijdens de film kunnen er ook wat van. Waarom kan de mensheid niet twee uur zonder hun smartphone? Als het een noodgeval is, tuurlijk kijk je dan, maar het gebeurt zo vaak dat mensen gewoon maar doelloos op Facebook of Instagram zitten te scrollen tijdens de film. Irritant! Want ik zie in mijn ooghoek de hele tijd een vervelend lampje en ze lopen ook nog eens het risico dat een filmpje op Facebook ineens automatisch met geluid begint af te spelen…. Grrrrrr!

4. Die snipverkouden buurman

Het is super vervelend als je verkouden bent, I feel you. Maar het is ook héél vervelend als jij dat niet bent en degene naast je zit constant te hoesten en te snotteren. Voor een half uur kun je dat wel handelen, maar tijdens een film van 2,5 uur? Please, go away! 

5. Popcornvreters

Popcorn eten tijdens de film is heerlijk, I love it and I do it all the time! Maar mensen, er is een verschil tussen eten en eten…. Hou je mond dicht tijdens het eten en stop niet te veel popcorn in je mond. DAT MAAKT LAWAAI! En dat wil ik niet horen tijdens de film. Wat geritsel is onoverkomelijk, maar even serieus… Sommige mensen zitten te eten alsof ze al dagen niks meer hebben gegeten!

6. Armleuningen delen?

Als je naast bekenden zit is het geen probleem om armleuningen te delen, maar als je naast een vreemde zit is dit toch altijd een beetje awkward. Vooral als die persoon heeft besloten dat hij de hele voorstelling heel breed wil zitten, waardoor jij in het andere hoekje van je word gedrukt en na de film last hebt van je rug omdat je niet recht hebt kunnen zitten….

7. Irritante personen voor je

Je hebt een perfecte plek weten te bemachtigen, tenminste dat denk je. Totdat die meneer van 2 meter 10 voor je komt zitten. Of dat kleffe stelletje dat net twee weken bij elkaar is. Of iemand die constant opmerkingen loopt te maken over de film. NO! NO! NO!

Zijn bovenstaande dingen herkenbaar voor jou? 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Geesje december 19, 2016 at 09:43

  Zooo herkenbaar. Vooral dat kletsen en op de telefoon kijken is zo irritant. Een kleine vraag over de film (zachtjes) tussendoor vind ik niet erg, maar je hebt idd mensen die tijdens de hele film kletsen. Waarom ga je dan?
  Waar ik mij ook aan kan irriteren zijn de jonge meisjes/jongens die nog niks gewent zijn qua seksualiteit en wanneer er een zoen of andere seksuele scene komt alles bij elkaar gillen.
  Ondanks de ergernissen soms blijf ik toch naar de bios gaan. Blijft idd een leuk avondje uit.

 • Reply chantal december 19, 2016 at 10:27

  Heel herkenbaar! Weet je wat ook vervelend is? Een kwartier aan voorstukjes en reclame voordat de film begint!

  • Reply Danique V. december 20, 2016 at 12:58

   Haha, die voorstukjes vind ik juist altijd wel leuk!

 • Reply Nicky december 19, 2016 at 10:31

  Vooral hardop kletsen en naar je telefoon kijken tijdens de film vind ik heel vervelend. Zelf kom ik ook wel eens te laat maar dan wel voordat de film begint, dan hoef ik namelijk niet al die reclame en voorstukjes te zien.

 • Reply Anouk december 19, 2016 at 14:29

  Mensen die hard eten tijdens de film inderdaad!! Maar daar erger ik me eigenlijk altijd aan haha, niet alleen in de bios :p

 • Reply Luna december 19, 2016 at 16:07

  Ik voorkom al een hoop irritatie door naar de late middagvoorstelling te gaan op een doordeweekse dag. Dat scheelt enorm, in de meeste gevallen zit je met tien andere mensen in de zaal. Maar irritante mensen zijn er altijd en overal, ook op dat moment… zoals die ene man die zijn kinderen bij een kinderfilm had gedropt en zelf naar Jurassic World ging en besloot naast mij te komen zitten in een vrijwel lege zaal. 100 stoelen en hij kwam naast mij zitten… dat was best wel dicht in mijn comfortzone…

  Of die ene oudere man die wanhopig zijn emmertje popcorn probeerde te openen, wat niet lukte in het donker en het bleef maar ritselen en rommelen. Of de kinderen die een popcorngevecht hielden, gilden en renden door de zaal en de popcorn daarna zelfs in mijn jas bleek te zitten… En niemand die daar wat van zei….

 • Reply Anne - Ditisanne.nl december 20, 2016 at 15:23

  Haha, mooi artikel!
  Wij gaan niet zo heel vaak naar de bioscoop maar vind inderdaad vooral het geklets erg irritant. Laatkomers zie je bij ons niet zoveel gelukkig.
  Vind de bios wel altijd een heerlijk avondje uit, lekker relaxen!

 • Reply Esther december 22, 2016 at 16:29

  Haha, zo herkenbaar!

 • Reply Samantha maart 3, 2017 at 20:07

  Mensen die naar een deel drie van een film gaan zonder de voorgaande delen te hebben gezien en daarom steeds uitleg van hun buurman moeten krijgen…

 • Reply Merel maart 4, 2017 at 16:16

  Praten tijdens de film en telefoontjes zijn toch wel het aller irritantst, of kleine huilende kinderen. Wáárom neem je die mee? Zo kan je zelf toch ook niet van je avondje genieten?
  Maar wat betreft een verkouden buurman, daar kan die arme man toch ook niet veel aan doen? En een mens gaat heus niet non-stop keihard snuiten. Als je dan alsnog helemaal dood gaat irriteren aan zijn gesnuif dan moet je wellicht naar een film gaan die je meer interesseert, want kennelijk boeit je buurman je meer 🙂
  Nog een irritatie puntje: van die plakkerige trapleuningen. IEEUWH. En iedere keer trap ik er weer in, meteen je hele hand plakkerig! Ik snap dat mensen veel eten in de bios (nouja, eigenlijk niet) maar waarom snapt de bios dat niet? De paden stofzuigen gaat soms net, maar PLEASE haal dagelijks een doekje langs al die leuningen. Voor je het weet blijf je vastplakken.
  Gelukkig valt er aan de meeste ergernissen, gepraat, blote voeten, geschop tegen je stoel, telefoontjes etc, heel makkelijk iets te doen: gewoon even vriendelijk vragen of ze het even kunnen laten. Niet wachten totdat je jezelf helemaal hebt opgevroten aan ergernissen en je het nog net niet naar hun kop schreeuwt gevolgd door een vliegende tas en een paar vuistslagen. Just Keep Calm and Stay Friendly.

 • Leave a Reply