Tips

7 tips om meer boeken te kopen voor weinig geld

Wil jij ook altijd meer boeken kopen dan je portemonnee toe laat? Herkenbaar! Zelf hebben wij hier ook regelmatig last van. Ik vertel je mijn eigen tips, om meer boeken te kopen voor weinig geld.

♥ Ga altijd aanbiedingen af! Bol.com heeft bijvoorbeeld vaak aanbiedingen dat boeken goedkoper zijn. Daarnaast heeft Kruidvat vaak ontzettend leuke boeken in de folder staan voor maar een paar euro.

♥ Zoek het boek dat je graag wil altijd eerst even op Boekenkraam of Voordeelboekenonline. Daar staan altijd een hoop boeken op, die licht beschadigd zijn. Meestal kan je deze boeken al voor de helft van de originele prijs bestellen! En dat allemaal omdat er misschien een klein deukje in het boek zit.

♥ Ga naar het Boekenfestijn! Waarschijnlijk geen onbekend gebied voor de meeste boekenfans, maar natuurlijk wel de moeite waard om te bespreken. Op het boekenfestijn hebben ze ontzettend veel boeken (je zou het niet zeggen), voor een klein prijsje. Veel boeken zijn dan ook niet duurder dan 10 euro. Alleen voor een hoge uitzondering betaal je net onder de gewone prijs. Het leuke aan het boekenfestijn is ook vooral dat het altijd een verrassing is wat je tegen zal komen! Een lijstje van te voren maken is dus niet nodig.

♥ Leen boeken aan elkaar uit. Ja, soms wat pijnlijk om te doen. Maar kijk eens in je boekenkast. Grote kans dat er boeken in staan die je eigenlijk al weer was vergeten… Neem deze boeken een keer mee en ruil ze samen met een vriend(in). Op deze manier bespaar jij al je geld, maar heb je toch nog nieuwe boeken in je kast staan!

♥ Check regelmatig de kringloopwinkel in jouw buurt eens. Grote kans dat er meestal niks tussen ligt, maar misschien heb je die ene keer wel geluk en scoor jij zo een paar boeken voor maar een paar euro!

♥ Marktplaats. Ja, natuurlijk! Ook hier worden ontzettend veel boeken verkocht. Zoek jouw genre, of het boek dat je wil hebben en grote kans dat je boek er direct bij zit.

♥ Loop regelmatige je plaatselijke boekhandel binnen (en volg ze ook op facebook!). Steeds vaker gebeurt het dat boekhandels oude boeken of boeken met beschadiging in de korting gooien. Kom maar op met die boeken!

Heb jij nog tips, om meer boeken te kopen voor weinig geld?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Anne mei 4, 2015 at 18:59

  Via boekwinkeltjes.nl kan je (soms) ook goedkoop boeken kopen.

 • Reply Lara mei 4, 2015 at 19:22

  Ik als student met weinig geld (en sindskort ook nog zonder bijbaan) vind dit artikel geweldig! Komt precies om het moment dat ik weer veel lees en nieuwe boeken wil kopen.

 • Reply Paulien mei 4, 2015 at 19:43

  Lees digitaal! Ebooks zijn vaak goedkoper dan papieren boeken en er zijn goede aanbiedingen te vinden. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, dus je hoeft er niet per se een speciaal leesapparaat voor aan te schaffen.

 • Reply Jolien mei 4, 2015 at 20:28

  Leuke tips!

 • Reply beautifulday4makeup mei 5, 2015 at 11:46

  Boekenfestijn: ik ging daar vroeger elk jaar heen. heerlijk betaalbare boeken 🙂

 • Reply Jantine mei 5, 2015 at 14:03

  Ook de vrijmarkt heeft natuurlijk fijn veel tweedehands boeken 😉 en ja, het boekenfestijn vind ik heerlijk!

  Als je het niet erg vindt om niet te kopen, kan je ook lid worden van de bibliotheek. Voor zo’n 50 euro per jaar heb je dan gigantisch veel aanbod!

 • Reply Rowan mei 5, 2015 at 20:22

  Haha dit is zo’n bekend probleem! Ik heb altijd te weinig geld voor boeken, terwijl ik er nog zoveel wil kopen. 🙁

 • Reply Evi mei 6, 2015 at 21:14

  Wat een fijn artikel! Aan heel veel punten heb ik niet eens gedacht!

 • Reply Esther mei 8, 2015 at 18:29

  Wat een leuke tips!

 • Reply Sanne mei 10, 2015 at 21:58

  Wat een handige tips! Ik houd erg van lezen en blijf maar boeken kopen haha. Het boekenfestijn ken ik en ik ga er met plezier heen elk jaar 🙂

 • Reply Michelle Verdienen november 15, 2015 at 03:19

  Ik hou echt van die tweedehands winkeltjes. Als je daar gaat kijken vind je vaak te gekke boeken voor een paar euro. Bol.com is ook interessant als je tweedehands boeken koopt maar de prijzen liggen daar wel vrij hoog.

 • Leave a Reply