tips om aan nieuwe boeken te komen
Boeken,  Tips

Tips om aan nieuwe boeken te komen

Boeken kun je nooit genoeg hebben. Daar zijn we het allemaal over eens. Maar er zijn heel veel manieren om aan (nieuwe) boeken te komen, naast het kopen ervan. Sommige besparen je zelfs een hoop geld! In dit artikel geven wij tips om aan nieuwe boeken te komen.

Laatste update: april 2024

Tips om aan nieuwe boeken te komen

1. Zet ze op je verlanglijstje

Of je nu bijna jarig bent, het sinterklaas of kerst is: ieder verlanglijstje dat je maakt kun je standaard vullen met een aantal boeken die je nog wilt lezen. Want wat is er nou leuker dan een boek krijgen die je al heel lang wilt lezen? Dan weet je ook zeker dat je een cadeautje krijgt waar je heel blij van wordt!

2. Organiseer een ruilmiddag

Zijn er in jouw vriendengroep nog meer mensen die graag van lezen houden en soortgelijke boeken leuk vinden? Dan kun je bij jou – of iemand anders – thuis een ruilmiddag organiseren. Neem allemaal een afgesproken aantal boeken mee en ga onderling ruilen! Zo kom jij van de boeken af die je al hebt gelezen en kan je op een simpele manier aan nieuwe boeken komen. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig. Hapjes op tafel en fijn de hele middag of avond over boeken praten!

3. Naar de bibliotheek

Misschien voor de hand liggend, maar zeker niet minder waar: ga naar de bieb! De bibliotheek is de makkelijkste manier om voor een klein prijsje aan nieuwe boeken te komen. Het mooiste: je boekenkast raakt er ook niet overvol door. Daarnaast is het heerlijk om even te neuzen tussen boeken die je anders misschien niet zo snel had gekocht. Wie weet zit er nog wat verrassends tussen.

4. Naar de rommelmarkt

De rommelmarkt kan ook een goede oplossing zijn wanneer je voor kleine prijsjes (nieuwe) boeken op de kop wilt tikken. Veel boeken op de rommelmarkt zijn nog amper gelezen, dus verdienen het wel om alsnog gelezen te worden! Ook hier is het weer speuren; maar als je dan een pareltje vindt, is het wel extra leuk!

5. Minibieb in de straat

Kom jij ze weleens tegen? Die kleine, houten boxjes op de meest random plekken in je straat/buurt/woonplaats? Minibiebs heten ze. Hier kan iedereen zijn gelezen boeken achterlaten, waar vervolgens anderen deze mee mogen nemen. Natuurlijk kun jij er ook boeken in kwijt die een tweede leven verdienen. Is dit er nog niet in jouw buurt? Dan is het misschien een idee om er zelf een te plaatsen!

6. Doe mee aan winacties

Meedoen aan winacties is altijd een goed idee om aan boeken te komen. Bijvoorbeeld via sociale media (bij boekenaccounts) of juist via blogs of uitgeverijen. Er worden regelmatig boeken weggegeven!

7. Naar de kringloop

Net als de rommelmarkt, is de kringloop ook een goede optie om aan tweedehands boeken te komen. Vaak kun je hier nog net even wat rustiger rondneuzen dan op de rommelmarkt. Daarnaast zijn rommelmarkten wel een beetje een seizoens-dingetje. Bij de kringloop kun je het hele jaar door terecht!

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan is dit ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *