Lijstjes

7 struggles die mensen met een te kleine boekenkast hebben

Iedereen wil die grote boekenkast in die enorme kamer. Vol met boeken en je droom is klaar. Helaas heeft niet iedereen het geluk om die droom (nu al) te verwerkelijken en zit je opgescheept met een te kleine boekenkast.

1. Je wilt nieuwe boeken kopen, maar het past gewoon niet! En eigenlijk is geen boeken kopen ook weer niet een optie…

2. Je moet er boeken uit halen om je nieuwe aankopen er in te stoppen. EN DAT WIL JE DUS NIET. Want alles staat al zo mooi en goed. En eindelijk past alles. Maar je had toch écht die nieuwe boeken nodig.

3. Je kan nooit je boeken net zo vet op kleur zetten, als je op al die foto’s altijd ziet.. omdat een groot deel van je boeken gewoonweg niet in de boekenkast past *huilen*

4. Boeken ervoor, boeken erop.. wat nou een nette boekenkast? Je hebt te veel boeken, dus het gaat gewoon níet netjes! En al wil je het toch zo graag. Het lukt gewoon écht niet. Boeken op de grond leggen is gewoon even geen optie.
ab
5. Met pijn in je hart moet je toch die paar leuke boeken op een andere plek neerzetten, leggen.. of misschien nog wel erger. In een doos stoppen (waar je ze niet kan zien!) En wat heb je er dan nog aan?

6. Je krijgt constant te horen ‘maar je hebt toch zo veel boeken, waarom dan zo’n kleine kast?’ En ja, ik weet het. Ik moet een grotere kast. Maar ja, geld.. want ik moest al die boeken vorige week namelijk écht kopen.

7. Je boeken liggen overal, maar dan ook echt overal… Behalve in je boekenkast (want ja, die is al vol)

Herkenbaar?

13 Comments

 • Naomi

  Ik zou zo graag zo’n super grote boekenkast willen hebben! Ik heb een niet super grote boven mijn bed hangen. Ik lees nu 1,5 jaar en heb nog niet super veel boeken, maar over een jaar of iets langer ben ik bang dat het toch echt niet meer gaat passen.

  x

 • Maaike

  Mijn boekenkast is momenteel echt precíes groot genoeg, want ik heb niet zoveel boeken. Alhoewel… als ik al die boeken die door het huis slingeren er óók in zou moeten zetten, zou ik waarschijnlijk niet genoeg ruimte hebben, haha. En ik vrees dat het binnenkort helemaal misgaat, want ik heb nu al last van het eerste punt!

 • Edriënne

  Ik heb een boekenkast met een paar verkeerde planken, ik denk dat ‘ie ooit niet goed in elkaar is gezet, want er zijn dus twee planken waar de boeken alleen horizontaal in passen. En ik vind het niet mooi =( Dus eigenlijk zou ik heel veel pockets moeten hebben die dan allemaal op die plank passen. Verder gelukkig aan ruimte geen gebrek, want m’n moeder heeft een gewone kast met deuren van glas leeggemaakt zodat m’n nieuwe boeken erin passen, en dan kan ik ze ook nog zien, yay!

 • Vivian

  Zeker erg herkenbaar. Wat er ook nog bij zou moeten staan: dat je dan maar een ebook koopt, maar dat het omslag daarvan zo mooi is dat je het ook in je gewone kast wilt hebben staan. DILEMMA’S.

 • zwartraafje

  Het gekke is dat ik dat probleem ook met grote boekenkasten blijf hebben. Maar dat ligt natuurlijk deels aan mij vermits ik mijn boeken per genre sorteer en ze dus niet in een ‘foute’ kast wil zetten. Ook twee rijen boeken is geen oplossing vermits ik alle boeken wil zien staan. Momenteel bevind ik me echter in een luxe-positie … mooi ingedeeld én nog heel veel plaats voor nieuwe aanwinsten. Hoog tijd dat ik naar het boekenfestijn en de Boekenbeurs kan gaan dus

 • Tamára

  Al mijn gelezen boeken zet ik bij mijn ouders neer, en daar had ik dus ook eigenlijk een beetje dit probleem. Totdat mijn zusje besloot een nieuwe kast te kopen en mijn moeder geen zin had haar oude kast naast zolder te brengen. Meeeeeer dan genoeg ruimte voorlopig :D.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.