Algemeen,  Lijstjes

7 redenen waarom ik soms een tv-serie boven een boek verkies


Oké, ik kan het me voorstellen dat je na het lezen van de titel nogal verward bent. Ja, je bent nog steeds op Adorable Books en já, ik ben nog steeds dol op boeken. Maar er zijn wat momenten dat ik net even iets eerder voor een serie kies dan voor een boek. En dit zijn de redenen!

1. Je kijkt eerder een aflevering af…

…dan dat je een heel boek uitleest. Soms denk ik: o, nog een uurtje voordat ik ga slapen. Nu kan ik of een aflevering kijken of een aantal bladzijdes lezen. Als het boek op dat moment niet spannend genoeg is, is de keuze al snel gemaakt.

2. Je kunt samen kijken met iemand anders

Boeken lezen doe je doorgaans in je eentje. Het is ook gezellig om samen met je lover op de bank te kruipen en een aflevering te kijken van je favo serie.

3. Je hebt minder fantasie nodig

Op zijn tijd ook wel fijn, als je bijvoorbeeld heel moe bent.

4. Als een boek uit is, is het ook echt uit

Een serie bestaat uit meerdere afleveringen, al dan niet meerdere seizoenen.

5. Je hoeft je minder te concentreren

Ligt er natuurlijk aan wat voor boek je leest of serie je kijkt, maar over het algemeen is het niet erg als je even afgeleid bent.

6. Knappe acteurs

Tja, hoe goed een personage in een boek ook is beschreven, als je een knappe acteur op beeld ziet, is het toch wat aantrekkelijker!

7. Je kunt er over het algemeen met meer mensen over praten

Op het werk, in de bus, tijdens familiefeestjes, je vindt eerder mensen in je omgeving die eenzelfde serie kijken dan die hetzelfde boek hebben gelezen (ik tenminste).

Betrap jij jezelf er ook weleens op dat je toch een aflevering van een serie gaat kijken dan dat je gaat lezen?

6 Comments

 • Nikita

  Soms wel. Zeker als ik echt heel moe ben, dan zal een serie of film mij eerder kalmeren. Ik vind beide fijn, alleen lees ik gewoon veel meer omdat een boek makkelijk mee kan en een laptop heb ik niet of een toestel met internetverbinding om een serie te kijken buitenshuis

 • naomi

  Ik verkies vaak een serie boven het lezen van een boek als ik moe ben! Ik moet me toch goed concentreren op een boek en als ik dan ’s avonds moe ben kijk ik liever een serie.

  x

 • Vivian

  Herkenbaar! Ik vind het heerlijk om soms gewoon even lekker een serie te kijken, verstnad op nul, niet nadenken maar gewoon ontspannen genieten. Op sommige avonden vind ik het dan juist weer fijn om een paar uur achtereen te lezen en zo wat bladzijden verder te komen! Het ligt maar net aan het moment en de mood 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *