Lijstjes

7 redenen waarom het nog steeds leuk is om naar de bios te gaan

Hoewel de bioscoop (gelukkig!) nog niet uitgestorven is, kun je wel aannemen dat het bezoek de afgelopen jaren is teruggelopen. Tegenwoordig kunnen we thuis een hele setting creëren wat dicht bij de setting van een bioscoop in de buurt komt. We kunnen films kijken via Netflix, Pathé Thuis of andere streamingdiensten en daarnaast hoef je er de deur niet voor uit. Maar ik vind het nog steeds erg leuk om naar de bioscoop te gaan en vandaag vertel ik je waarom!

1. Het is echt een uitstapje

Of het nou een date met je lover is of met je vriendinnen, het is altijd weer een leuk uitstapje waar ik écht naar uitkijk. Eerst lekker een hapje eten en dan je favoriete films op het witte doek zien.

2. Verse popcorn

Do i need to say more? Als ik aan de bioscoop denk, dan denk ik aan popcorn! Die twee dingen horen gewoon samen.

3. Je kunt je favoriete acteur in het groot zien

Ja, dat wordt extra kwijlen! Hoe fijn is het als je je favoriete acteur op zo’n groot formaat kan zien?

4. Onderweg naar huis kun je de film nabespreken

Want je moet altijd terug naar huis na een film. De perfecte gelegenheid om even samen door te nemen hoe de film precies is geweest.

5. Je kunt films in 3D zien

De een houdt ervan, de ander niet, maar films in 3D zien is toch echt iets waarvoor je (nu) nog naar de bioscoop moet gaan. Heeft ook wel iets speciaals toch?

6. Comfortabele stoelen

Met zo’n handige drinkbekerhouder! Kijk, je zit eigenlijk altijd lekker in de bioscoop.

7. Extra goed geluid

Zodat de filmmuziek ook goed bij je binnenkomt en voor die extra belevenis.

Ga jij nog weleens naar de bioscoop?

4 Comments

 • Nessa

  Ik heb een Pathé Unlimited pas, dus ik ga wel vaak naar de bios, zelfs ook naar films waar ik niet helemaal 100% zeker van ben, want ik betaal er toch niets voor! Ben zelf alleen niet zo’n grote fan van 3D, ligt denk ik een beetje aan de film…

 • Ilse

  Ik ga ook graag naar de bioscoop, al lijk ik zowat de enige te zijn. De meeste mensen die ik ken vinden het te duur, zeker omdat je ook gewoon thuis een film kan kijken, maar dat vind ik toch totaal niet hetzelfde!

 • Anita

  Hoi Danique, leuke blog weer, dank je wel.
  Ik ga elke week naar de bios, meestal op maandagavond, na mijn werk, alleen. Ik heb een Cineville pasje, dus dan kan ik bij elke film in LantarenVenster of Cinerama (beide in Rotterdam) zo naar binnen.
  Ik geniet echt van die avonden. Er is inderdaad veel te zeggen voor de originele bios.
  Groetjes,
  Anita

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.