Lijstjes

7 redenen waarom het lezen van boeken nooit gaat vervelen


Al zolang ik mij kan herinneren, houd ik van lezen. Ik lees al vanaf het moment dat ik zelf kon lezen en in die jaren heb ik tig aantal boeken versleten. Lezen gaat mij (en vele anderen!) nooit vervelen. En ik zal je vertellen waarom dat is.

1. Je raakt nooit uitgelezen

Nee, écht! Er zijn zoveel boeken uitgebracht en er komen iedere dag zoveel nieuwe boeken bij, dat je nooit uitgelezen raakt.

2. Je duikt iedere keer een nieuw avontuur in

En daarom is het telkens weer leuk om een nieuw boek open te slaan. Geen enkel boek is hetzelfde en dat maakt je fantasie echt een stuk rijker.

3. Je leert nieuwe mensen kennen

Op papier dan. Soms zijn personages zo goed uitgewerkt, dat het lijkt alsof je die persoon écht kent.

4. Je wordt meegesleept

Daarom kun je überhaupt het boek niet eens wegleggen. No way dat jij je gaat vervelen zolang je dat meeslepende verhaal leest!

5. Na het lezen van boeken kun je je favoriete boekenblogs afspeuren

Nog meer nuttige tijdsinvulling! Na het lezen van een boek houdt het natuurlijk niet op. Het feestje gaat gewoon door op internet!

6. Of je brengt je tijd door op Goodreads

Hét social media platform voor boekenliefhebbers! Je kunt je boeken recenseren, aan je to-read-lijst toevoegen en over boeken praten met anderen!

7. Het kopen van boeken is nooit saai

Sterker nog, je doet het het liefste de hele dag! Helaas staat je portemonnee dit niet toe…

Raak jij ook nooit uitgekeken op boeken?

3 Comments

  • Mevrouw Marloes

    Ik heb nog best wat boeken die ik ooit heb gekocht, maar nooit heb gelezen. Daarom mag ik van mezelf bijna geen boeken meer kopen, hihi. Wel leen ik heel veel in de bibliotheek! Ik hou echt van lezen en moet dit ook veel doen voor mijn studie en toekomstige beroep (docent Nederlands). Heerlijk vind ik het om me in te leven en mee te sleuren in een verhaal. Wanneer je de laatste bladzijde van het boek omslaat, die leest en het boek daarna dichtdoet, geeft dit ook echt een kick.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.