Lijstjes

7 redenen waarom chicklit zo’n leuk genre is

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We all love chicklit, toch? Ik vind het heerlijk om de boeken van Sophie Kinsella te lezen, maar onze Nederlandse chicklitkoninginnen zoals Lisette Jonkman en Chantal van Gastel kunnen er ook wat van! Dit zijn 7 redenen waarom ik chicklit zo’n fijn genre vind. 

1. Vrolijk

Je wordt vrolijk van chicklits! En dat is wat we willen als we een boek gaan lezen, toch?

2. Herkenbaar

De hoofdpersoon van een chicklit is vaak super herkenbaar. Onhandig, slungelig en klunzig meisje? Check, ik zou het meteen kunnen zijn!

3. Voorspelbaarheid

De meeste chicklits zijn super voorspelbaar, maar vinden we dat juist niet heerlijk? Er zijn natuurlijk ook chicklits die minder voorspelbaar zijn, en die vind ik ook altijd zo leuk!

4. Vakantie

Een chicklit is het perfecte leesvoer voor op vakantie. Parasolletje op het strand met uitzicht op zee en een boek in je hand? Perfect!

5. Knappe jongen

Een chicklit is natuurlijk niet compleet zonder een knappe jongen. Je weet niet hoe hij eruit ziet, maar zoals hij wordt omschreven is hij om op te eten zo lekker! Aan het eind van het verhaal ben je gewoon verliefd geworden…

6. Leest lekker weg

De meeste chicklits lees je in één ruk uit. Niet omdat het zo spannend is of omdat je wil weten hoe het verhaal afloopt, maar gewoon, omdat het boek zo lekker wegleest. Je vliegt er doorheen!

7. Romantisch

Stiekem krijgen we allemaal een beetje vlinders in ons buik als de eerste ontmoeting tussen het meisje en de jongen gaat plaatsvinden. We love it!

Vind jij chicklit ook zo’n leuk genre?

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.