Lijstjes

7 redenen waarom boekenliefhebbers zo van kerst houden


Merry christmas! Hoe is jullie kerst tot nu toe? Al lekker veel gegeten en mooie cadeaus gekregen? Wij, boekenliefhebbers, houden enorm van kerst. En dat heeft zo een aantal redenen! Vandaag vertel ik je welke.

 1. Je kunt bij de kerstboom lezen

Serieus, niks is fijner dan dat! Lichtjes aan, zachtjes een kerstmuziekje op, kopje thee erbij en genieten maar!

2. Je hebt meer vrije tijd om te lezen

Gratis vrije dagen, whoop! En die vullen we maar al te graag in met lezen. Voor het kerstontbijt, tussen het ontbijt en het diner en na het kerstdiner. Heerlijk!

3. We kunnen boeken vragen voor kerst

Yes! Dat boek wat al zo lang op je wishlist staat kun je nu eindelijk van je ouders, vriend, vriendin, oma of opa vragen voor kerst.

4. Je hebt een reden om thuis te blijven

Want kerst vier je nou eenmaal lekker thuis (of bij familie). Maar je familie snapt het ook wel waarom je een boek meeneemt als boekenliefhebber!

5. Kerstvakantie

Naast de standaard vrije dagen met kerst, zit er vaak ook een kerstvakantie aan vastgeplakt. Yes, nog meer tijd om jezelf in boeken te verliezen!

6. Buiten is het koud

Dus kun je binnen op de bank met een dekentje, een chocolaatje en een fijn boek. Hoort er allemaal bij.

7. Leuke kerstfilms op tv

Oké, wij als boekenliefhebbers houden op zijn tijd ook zeker van een fijne kerstfilm. En die zijn er ook in overvloed rond deze tijd!

Houd jij ook zo van de kerst?

One Comment

  • Evi

    De tweede reden was vroeger echt zo. Samen met die van de kerstvakantie. Ik las continu. Sinds ik aan de hoge school studeer is dat helemaal anders. Ik lees nog wel. Maar ik moet ook leren voor de examens die er aan komen in januari.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *