Lijstjes

7 redenen waarom boekbloggen leuk is

newin13
Het zijn van een boekenblogger heeft nog weleens zo zijn voordelen. Ik denk dat andere boekbloggers zich hier heel goed in herkennen. Daarom zet ik vandaag een aantal redenen op een rijtje waarom boekbloggen zo leuk is!

1. Je mag als eerste de nieuwste boeken lezen. Dit is toch wel het grootste voordeel van een boekblogger zijn. Vaak mag je al voordat het boek überhaupt officieel uitkomt het boek lezen. En als dat niet het geval is mag het meteen bij uitkomst. Score!

2. Je kunt met andere boeklovers je liefde voor boeken delen. Wij vinden het heerlijk om te schrijven over boeken en dit met jullie te delen. Maar ook onderling met andere bloggers praten over boeken vinden wij heerlijk.

3. Je mag naar leuke events. Geregeld organiseren uitgeverijen boekevents waarbij ze de nieuwste boeken presenteren of auteurs uitnodigen. Super leuk om daar natuurlijk bij te zijn!

4. Je hebt een excuus om boeken te kopen (ha-ha, nee grapje (oké, ik gebruik hem wel vaak)).

5. Je bent gemotiveerd om nog meer boeken te lezen. Ik heb dat tenminste wel, want als ik weer een boek uit heb, betekent dat een nieuwe recensie voor op de website. En hoe meer recensies, hoe leuker, toch?

6. Je schrijft iedere dag over je favoriete hobby: lezen!

7. Je mag ongegeneerd boekennerd zijn (waar niks mis mee is), maar er is niemand die je gek aankijkt!

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Judith februari 9, 2016 at 09:02

  Wat een leuk artikel! Hoewel nog niet alles voor mij geldt, vind ik het inderdaad bijv. met een #vraaghetdeboekblogger leuk om andere boekbloggers te leren kennen en met ze te praten over (nieuwe) boeken. En zeker ook punt vijf is herkenbaar. 🙂

 • Reply Madelon februari 9, 2016 at 11:01

  Vooral nummertje 2 🙂

 • Reply Vivian februari 9, 2016 at 11:05

  Jaaa, helemaal eens met al deze punten! Leuke lijst =D

 • Reply Jantine februari 9, 2016 at 11:11

  Ja, echt wel, het is allemaal geweldig 😀

 • Reply Naomi februari 9, 2016 at 11:48

  Zeker leuk allemaal! Ik schrijf ook af en toe over boeken en dat vind ik toch wel een van de leukste dingen o over te schrijven!

  x

 • Reply Noa februari 9, 2016 at 12:42

  Zeker voordelen! Maar ik blijf lekker op m’n gemakje vanuit huis schrijven 🙂

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale februari 9, 2016 at 13:14

  Jaa dit zijn zeker voordelen! Al is het natuurlijk niet voor elke boekblogger het geval dat ze alle nieuwe boeken toegezonden krijgen 😉

 • Reply Anouk februari 9, 2016 at 13:23

  Mee eens! ^^

 • Reply Lisette februari 9, 2016 at 17:16

  Ghehe, voor mij is ‘ik ben schrijver’ ook een zeer geldig excuus om boeken te kopen. En ik ben blij dat er boekbloggers bestaan, anders had ik niet van het bestaan van een heleboel awesome boeken geweten! 🙂

 • Reply Story addict februari 9, 2016 at 18:12

  Ben vorige week begonnen (in mijn hoofd al maanden eerder), dus nog niet alle punten zijn op mij van toepassing, maar ik zeg: Amen! Punt 4 heb ik onlangs wel meteen gebruikt 😉

 • Reply Jolien februari 9, 2016 at 19:18

  Ja het is inderdaad helemaal geweldig! 😀

 • Reply Hanneke februari 9, 2016 at 20:22

  Hoi!
  Ik ben ook boekennerd, maar heb werkelijk geen idee hoe ik moet beginnen…. Hebben jullie misschien tips?
  Ik heb wel gewoon een weblog…

  liefs,
  Hanneke

 • Reply Heidi februari 9, 2016 at 21:28

  Inderdaad echt mee eens.

 • Reply Gerrianne februari 10, 2016 at 16:09

  Punt 5 is voor mij misschien nog wel het leukste van alles. Sinds ik een boekenblog heb, lees ik echt véél meer!

 • Reply Esther februari 10, 2016 at 16:48

  Leuk lijstje. Alleen moet je eerst bekend worden voordat je recensie exemplaren krijgt en wordt uigenodigd voor bepaalde events. 🙂

 • Reply Maria februari 10, 2016 at 19:44

  Heel erg leuk lijstje! Altijd leuk om te praten/schrijven over je allergrootste hobby!

 • Reply De Boekentrommel juli 12, 2016 at 21:04

  Haha helemaal waar! Ik ben nog maar een paar maanden bezig dus nog niet alle punten gelden in dezelfde hoeveelheid voor mij maar ik geniet er altijd van! ?

 • Reply Nikita december 28, 2016 at 20:49

  Ik geniet er altijd van om over boeken te schrijven, vooral als ik een recensie ga schrijven over een boek dat ik geweldig vond! En lezen is gewoon mijn passie, en het is zo leuk om die te delen! xxx

 • Reply Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond – Craving Pages april 12, 2018 at 09:14

  […] ADORABLE BOOKS >> 7 Redenen waarom boekbloggen leuk is […]

 • Leave a Reply