Films,  Lijstjes

7 reden waarom animatiefilms niet alleen voor kinderen zijn

animatie
Als je aan een animatiefilm denkt, denk je natuurlijk direct aan de kinderen die dit kijken. Als je naar een animatiefilm in de bioscoop gaat, zit daarom ook altijd de hele zaal vol met kinderen. Toch zijn deze films echt niet alleen voor kinderen, kijk maar naar de film Sausage Party, die is niet voor niets 16+.

Het verhaal brengt een boodschap mee

Die kinderen vaak niet begrijpen. Zij zien de films als een vermakelijk iets en gaan daarna weer verder met hun leven. Maar als je echt heel goed gaat kijken naar deze films, zul je zien dat er altijd een prachtige boodschap achter zit.

Ze tonen iets actueels

Natuurlijk niet altijd, maar soms is dit wel zo. Bijvoorbeeld een soort racistisch probleem. Of het feit dat vrouwen minder mogen dan mannen. Animatiefilms brengen dit vaak heel subtiel naar voren.

Er zitten vaak vieze grapjes in

Als je dit nog niet door had, moet je eens terug kijken naar een aantal animatiefilms. Soms zitten er een beetje foute doordenkers tussen. Kinderen begrijpen dit natuurlijk niet, maar wij natuurlijk wel 😉 Stiekem giechelen bij een animatiefilm dus.

Niet altijd serieus

Ook wij willen wel eens goed vermaakt worden en niet te veel hoeven na te denken. Dit kan je doen met een lekker chickflick, maar een animatiefilm leent zich hier ook perfect voor.

De humor is geweldig

Naast dat er soms vieze grapjes in voor komen, is de humor vaak ook echt geweldig in deze films. Helemaal plat liggen tijdens een animatiefilm is misschien wel het beste wat je kan doen tijdens een avondje film kijken.

De liedjes zijn meezingbaar

Want kom op, wie kent de liedjes van Frozen nu niet uit z’n hoofd? Misschien geef je het niet snel toe, maar stiekem zijn deze liedjes oprecht leuk om mee te zingen en naar te luisteren.

Het loopt altijd goed af

En dat is soms net even wat je nodig hebt. Daarom is een animatiefilm soms zo goed om te kijken. Een einde die je vanaf het begin al weet, nou en. Soms is het iets dat je dag een stuk beter zal maken.

Kijk jij graag animatiefilms?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *