uit je leesdip komen
Tips

7 manieren om uit je leesdip te komen

Een leesdip overkomt iedereen weleens. De ene heeft er wat langer mee te maken dan de ander, maar vervelend kan het zeker zijn! Iedereen van de redactie van Adorable Books heeft wel eens een leesdip gehad. Op basis van onze eerdere ervaringen geven we je een aantal fijne tips die ons geholpen hebben.

Laatste update: januari 2024

Uit je leesdip komen met deze handige tips

Ben je op zoek naar handige tips om weer te starten met lezen? Wij helpen je op weg met deze 7 tips. Binnen een mum van tijd heb je weer plezier in het lezen.

1. Kies een luchtig boek

Soms heb je van die boeken die echt heel veel moeite kosten. Daarna heb je helemaal geen zin meer om te lezen. Wij raden je aan om een luchtig of een wat makkelijker boek op te pakken. Misschien een boek dat een favoriet van je is geweest, of een nieuw boek waar je goede geluiden over hebt gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dunne boeken om te lezen?

2. Zet een timer om te lezen

Het kan je helpen om een timer te zetten om te lezen. Bouw het op van 5 minuten naar 10, en dan naar 15. Je hoeft niet direct uren te lezen! Als je eenmaal een boek te pakken hebt dat je weet te raken zul je merken dat je snel weer aan het lezen bent.

3. Praat met boekenliefhebbers over boeken

Zoek op TikTok naar leuke BookTok video’s, surf op Goodreads of praat met mensen in het echt over boeken: wanneer je over boeken praat merk je al snel dat je weer meer zin krijgt om te lezen!

4. Pak je favoriete kinderboek van vroeger op

Weet je nog, dat ene kinderboek van vroeger dat je zo leuk vond? Pak hem vooral weer op, om even geïnspireerd te raken. Kinderboeken zijn echt niet alleen voor kinderen!

5. Pak een luisterboek op

Voel je nog een enorme drempel om een boek op te pakken? Kijk dan vooral eens naar luisterboeken. Je kunt korte luisterboeken oppakken om mee te beginnen, of juist een fijne feelgoodserie. Een luisterboek is vaak een stuk laagdrempeliger om weer te beginnen met lezen!

6. Lees samen met een vriend(in)

Het kan je helpen om samen met een vriend(in) een boek te lezen. Lees samen hetzelfde boek en praat er over met elkaar. Dit geeft je een hoop inspiratie! Als je met elkaar afspraken maakt over een X aantal bladzijdes per dag, dan is het een stuk meer behapbaar.

7. Gun jezelf een nieuw boek

Een nieuw boek kopen geeft je veel motivatie om weer te lezen! Het hoeft geen nieuw boek te zijn van de boekhandel, maar het kan natuurlijk ook een boek van de bieb zijn of van een vriend(in). Probeer wel een boek uit te kiezen waarvan je weet dat je het gaat uitlezen en niet die ene dikke pil van 1.000+ pagina’s…

Uit je leesdip komen

Leuke boeken om uit een leesdip te komen

Wil je weer een leuk boek oppakken? Wij hebben deze drie boeken geselecteerd die heerlijk zijn om te lezen. De boeken die hieronder staan zijn allemaal Nederlandse titels, ze zijn vertaald naar het Nederlands vanuit het Engels.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou!

One Comment

  • evi

    Booktube is bij mij iets wat me echt uit een leesdop haalt. Dit kan natuurlijk wel wat aansluiten bij het deel over praat met boekenliefhebbers. Ik vind het altijd zo leuk om te zien dat ze altijd zo enthousiast zijn en dan word ik altijd toch net iets enthousiaster om toch een boek te gaan lezen in plaats van een serie te kijken op Netflix.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *