Tips

7 manieren om uit je leesdip te komen

Een leesdip overkomt iedereen weleens. De ene heeft er wat langer mee te maken dan de ander, maar vervelend kan het zeker zijn! Ik heb een tijdje lang een leesdip gehad (lees: een paar maanden!), maar nu ben ik er helemaal uit. Vandaag vertel ik je een aantal manieren die mij hebben geholpen!

1. Kies een luchtig boek

Ben jij toevallig in een leesdip geraakt door een zwaar boek? Dat kan vanwege het onderwerp zijn of misschien omdat het boek heel dik is, dan is het aan te raden om een ‘simpel’ boek uit je boekenkast te pakken. Gewoon eentje waarbij je gedachten op nul kunnen en die misschien maar 200 bladzijde bevat!

2. Lees steeds een kwartier

Je hoeft niet meteen een uur per keer te lezen als je uit je leesdip wil komen, je kunt het ook opbouwen met een kwartiertje op de dag. Je zult al snel merken dat je na dat kwartiertje helemaal niet wil stoppen met lezen.

3. Praat met boekenliefhebbers over boeken

Of je nou naar je favoriete boekenblog surft, op Goodreads praat over boeken of in real life, wanneer je over boeken praat merk je al snel dat je weer meer zin krijgt om te lezen!

4. Treed uit je comfort zone

Lees jij altijd chicklits, of juist young adult boeken? Dan kan het ook helpen om eens een keer een boek uit een ander genre te lezen! Het zal je zeker verrassen.

5. Laat het niet als een ‘moetje’ voelen

Lezen moet leuk zijn! Als het als een ‘moetje’ gaat voelen, dan is het slim om het lezen even te laten voor wat het is. Dan kun je beter even afstand nemen en wachten tot je er echt weer zin in hebt!

6. Lees een boek dat je geweldig vond

Dat kan ook zeker helpen! Pak je lievelingsboek erbij en lees deze van voor tot achter. Je zal al snel merken dat je de smaak weer hebt te pakken.

7. Koop een boek dat je écht graag wil lezen!

Want zodra je hem eenmaal hebt gekocht, wil je hem ook meteen uitlezen. En je mag jezelf eens in de zoveel tijd echt wel trakteren op een nieuw boek.

Heb jij nog tips om uit een leesdip te komen?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply evi januari 17, 2018 at 18:56

    Booktube is bij mij iets wat me echt uit een leesdop haalt. Dit kan natuurlijk wel wat aansluiten bij het deel over praat met boekenliefhebbers. Ik vind het altijd zo leuk om te zien dat ze altijd zo enthousiast zijn en dan word ik altijd toch net iets enthousiaster om toch een boek te gaan lezen in plaats van een serie te kijken op Netflix.

  • Leave a Reply