Films

7 leuke Nederlandse films op Netflix

nederlandse-films-netflix

Ik schrijf regelmatig over leuke meidenfilms op Netflix, maar nu is het tijd om de leuke Nederlandse films op Netflix eens uit te lichten! 

Spijt!

Jochem is het mikpunt van getreiter. Dagelijks wordt hij gepest door Sanne en haar vriendenclubje. Klasgenoot David ergert zich aan de pesterijen, maar durft er niks van te zeggen. Tijdens een klassenfeest wordt Jochem hard te grazen genomen door de pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem na het schoolfeest niet is thuisgekomen. Een hele indrukwekkende film naar het boek van Carry Slee.

Toscaanse Bruiloft

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer.. Heerlijk voor een avond samen met je moeder, zusje of vriendinnen!

De Verbouwing

De plastisch chirurg Tessa van Asselt is eigenaresse van een privékliniek en bezig met het opbouwen van een glansrijke carrière. Wanneer de verbouwing van haar huis, geleid door haar man Rogier, dreigt uit te lopen op een regelrechte ramp, haar huwelijk begint te wankelen en er ook zakelijke problemen ontstaan, begint haar zo perfect opgebouwde wereld langzaam in te storten. Dan krijgt ze echter hulp uit onverwachte hoek; een vroegere schoolvriend, de charmante Johan. Hij belooft dat hij al haar problemen zal oplossen…

Zwartboek

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Bij een mislukte poging om een groep verzetslieden te bevrijden, wordt Ellis zowel door het verzet als door de Duitsers als verrader aangewezen. Ze moet opnieuw onderduiken en kan alleen maar wachten op de bevrijding. Maar zal zij daarna nog wel in vrijheid kunnen leven? Wat mij betreft een van de beste Nederlandse films!

Süskind

Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee Walter Süskind honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de Joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

Loft

Loft vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die in het grootste geheim een loft delen voor hun buitenechtelijke activiteiten. Dat verloopt zonder problemen tot ze er op een ochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw, weet waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in hun loft. Noodgedwongen proberen ze uit te zoeken wat er is gebeurd, maar al snel beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijkt dat ze veel minder van elkaar weten dan ze dachten. Super spannende film!

De Gelukkige Huisvrouw

Maak kennis met Lea Meyer, die emancipatie een vies woord vindt en wier echtgenoot Harry in het vastgoed zit (‘wat dat is weet ik niet, maar het geld komt met scheppen binnen’). Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. De bevalling wordt een langdurige hel compleet met totaalruptuur. Maar Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig. Lea niet.

Hoeveel van deze Nederlandse films op Netflix heb jij gezien? 

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.