Boeken

7 leuke boeken hotspots

Boekliefhebbers opgelet! Deze boeken hotspots moet je bezocht hebben als je van lezen houdt! We hebben de mooiste plekken voor je op een rijtje gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

You’ve never seen a bookstore like this before… ? This iconic indie bookshop is The Last Bookstore, an incredible literary institution in downtown L.A. Housed in the grand atrium of a building that was once a bank, The Last Bookstore features soaring ceiling and beautiful marble pillars, surrounded by browsable bookshelves and a cash wrap counter made of books. This book lover’s must-visit is also home to some of the most unique book art in the world, from its famous book arch to the whimsical book loop. You’ll even find the old bank vault upstairs, full of vintage and rare books. ?✨ Don’t miss a once-in-a-lifetime visit to this literary destination! Save this post to add The Last Bookstore to your bucket list. ⬆️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? @lastbookstorela ⠀⠀⠀⠀⠀ ? @neometheus

Een bericht gedeeld door American Booksellers Assoc. (@americanbooksellers) op

1. The Last Bookstore – Los Angeles 

Deze winkel gaat helemaal mee met de tijd. Ze denken bewust na over creatieve displays, zodat ze bezoekers naar hun winkel trekken om foto’s voor Instagram te plaatsen. En de winkel te verlaten met een boek natuurlijk.

Adres: 453 S Spring St, Los Angeles

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

In the end, we all become stories✨

Een bericht gedeeld door M A R J O L E I N (@marjoleinnnnnnnn) op

2. Libreria Acqua Alta Di Frizzo Luigi – Venetië

Ben je binnenkort in Venetië in Italië? Dan mag je deze fantastische boeken hotspots absoluut niet overslaan. Hier kan je urenlang snuisteren in oude boeken, kaarten, kalenders…. Boeken worden zelfs tentoongesteld in een oude gondel en badkuipen, ter bescherming tegen het stijgende water.

Adres: Calle Lunga Santa Maria Formosa, Venetië

3. Livraria Ler Devagar – Lissabon

Hier ben ik laatst nog geweest: Livraria Ler Devagar in Lissabon. De boekwinkel is in LX Factory, een voormalig industrieel terrein, waar nu restaurantjes, galeries en winkeltjes gevestigd zijn. Je kunt er heerlijk genieten van de zon op het terras. Het is er (nog) niet zo toeristisch en druk en fashion, art en food komen er samen. Heel leuk om even doorheen te wandelen, misschien wat te shoppen en op het terras te zitten. Stap zéker even binnen bij boekwinkel Ler Devagar. Het is een fotogenieke plek, dus vergeet je camera niet mee te nemen.

Adres: R. Rodrigues de Faria 103, Lissabon

4. Trinity College Libary – Dublin

Deze bibliotheek in Dublin moet je gezien hebben! Het is de bibliotheek van de Trinity College, hét prestigieuze opleidingsinstituut van Ierland. Trinity College Library is een van de grootste onderzoeksbibliotheken ter wereld. Je moet wel een kaartje kopen om binnen te komen (11 euro), maar mark our words: dat is zeker de moeite waard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

How does one get the book on the top shelf? real talk.. #Seoul #Korea #Doyoutravelpresets

Een bericht gedeeld door Lauren Bullen?Travel + Bali (@gypsea_lust) op

5. Starfield Library – Seoul

OMG! Het is nogal ver weg (Zuid-Korea), maar mocht je ooit een keer naar Seoul gaan, dan mag deze plek absoluut niet ontbreken tijdens je reis. De bibliotheek bevindt zich in de grootste ondergrondse winkelcentrum in Azië: COEX Mall. Er staan meer dan 50.000 boeken. HEAVEN!

Adres: 955-9 Daechi-dong, Gangnam-gu, Seoul

6. Boekhandel Dominicanen – Maastricht

Je hoeft écht niet ver weg om een mooie boeken hotspot te bezichtigen. In Maastricht heb je Boekhandel Dominicanen. Tweehonderd jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie, en ze deed sindsdien vele jaren dienst als onder meer slangenhuis, fietsenstalling en carnavalstempel. Deze rijke historie voel je nog steeds terug in deze prachtige locatie. Op het voormalige priesterkoor van de Dominicanenkerk kun je terecht voor een overheerlijke cappuccino of een lunch, verzorgd door het befaamde Blanche Dael Coffeelovers. Dikke aanrader!

Adres: Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht

7. Stadtbibliothek Stuttgart – Stuttgart

Bij onze buren vind je deze geweldige, witte bibliotheek. De boeken zijn spiraalsgewijs gerangschikt, de trap is een lees-galerij met verschillende niveaus die zijn ontworpen als vloeiende promenades. Het daglicht stroom naar binnen door het glazen dak.

Adres: Mailänder Platz 1, Stuttgart.

Op hoeveel boeken hotspots ben jij al geweest?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Dionne november 18, 2019 at 13:17

    Leuke post! Ik vroeg me altijd al af waar de eerste plek was, waar je vaak zoveel foto’s van ziet op bookstagram. Ik ben zelf al naar de Boekhandel Dominicanen geweest in Maastricht, en Waanders in de Broeren in Zwolle, die ik nog miste in het lijstje. Dit is ook een kerk die in een boekhandel is verandert. En de Harry Potter bibliotheek in Dublin wil ik ook zeker nog zien!

  • Leave a Reply