Films

7 klassieke romcom films die je gezien moet hebben

Romantische comedies zullen nooit vervelen, hoe vaak je ze ook bekijkt. Ik heb zo mijn 7 favorieten die ik ieder jaar minimaal 2 keer bekijk, en iedere keer blijft het een feestje. Ik heb deze 7 favorieten op een rijtje gezet en dit zijn dan ook echt de 7 klassieke romcoms die je moet hebben gezien!

Klassieke romcom: Notting Hill

Heb jij hem gezien? Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film pas heel laat heb gezien. Waarom? De titel klonk niet heel spannend. Inmiddels bekijk ik de film wel een paar keer per jaar, zo leuk vind ik hem. Julia Roberts blijft een top actrice.

Waar gaat de film over?

Een gescheiden jongeman, William Thacker (Hugh Grant), heeft een boekenwinkeltje ergens in Notting Hill in Londen. Hij verkoopt reisgidsen en boeken vol toeristische informatie. Op een dag krijgt hij het bezoek van een knappe vrouw. William weet niet dat Anna Scott (Julia Roberts) een gevierde Amerikaanse actrice is en het toeval zorgt er voor dat ze elkaar na korte tijd opnieuw ontmoeten. Dan maken ze een afspraak en zo komt het dat Anna meegaat naar een verjaarsdagsfeest bij de zus van William. Na het feest brengt hij haar terug naar het hotel maar daar verneemt Anna dat haar Amerikaanse verloofde voor een kort bezoek naar Londen is overgewaaid.

Pretty Woman

Nog een Julia Roberts film! Ik kan me de film Pretty Woman nog zo goed herinneren, als kind zijnde zag ik hem vaker voorbij komen in de videokast van mijn moeder (we hadden zo’n kast met allemaal filmbanden, zo leuk), en toen ik ouder was had ik hem eindelijk gezien. En ja, ik was op slag verliefd op de film. Hij blijft geweldig. (Dat haar ook van Julia Roberts)

Waar gaat de film over?

Vivian (Roberts) is een pittige, door de wol geverfde ruwe diamant wanneer ze de scherpzinnige, no-nonsense miljardair Edward Lewis (Gere) ontmoet. Het is een toevallige ontmoeting die een ‘zakelijke overeenkomst’ van een week veranderd in een tijdloze van-arm-naar-rijk romance. Zwijmel keer op keer weg bij dit moderne Assepoester-verhaal, dat zich voor je ogen ontvouwd in de sprankelende helderheid van high definition, met meer dan zes keer de resolutie van dvd! Geniet van elk woord, elke lach en elk onvergetelijk liedje terwijl de schitterende, enhanced audio je omringt.

Clueless

Ahhh, Clueless.. Dat blijft toch wel écht een geweldige film die ik maar al te vaak kan bekijken! Hoe vaak ik die film niet heb gezien… Die hele stijl in die film, het highschool gevoel, de telefoons. I like.

Waar gaat de film over?

Het is niet makkelijk om het meest populaire meisje van Beverly Hills te zijn. Zeker niet als je het doelwit bent van de afgunst van de “Betties” (trutjes), de volhardende “Barneys” (lelijke sukkels), de losers, en leraren die overstuur raken wanneer je je huiswerk te laat inlevert. Toch weet de 15-jarige Cher (Alicia Silverstone) zich er doorheen te slaan en weet ze bovendien nog tijd vrij te maken voor een paar buitenschoolse activiteiten. Haar opgeruimde wereldje verandert in een chaos als er twee ontzettende “Baldwins” (spetters) op het toneel verschijnen; de sexy stijlvolle nieuwe klasgenoot (Justin Walker) en Cher’s degelijke, maar leuke “ex-stiefbroer” (Paul Rudd). Dan merkt ze dat als het om liefde gaat,…euh….radeloos is.

10 Things I Hate About You

Waar gaat de film over?

Op de eerste dag op zijn nieuwe school wordt Cameron (Joseph Gordon-Levitt ‘ Halloween: H 20, TV’s 3rd Rock From The Sun) plotsklaps verliefd op Bianca (Larisa Oleynik – The Baby-Sitters Club), het knappe meisje van zijn dromen! Het enige probleem is dat Bianca pas met een jongen uit mag gaan…totdat haar humeurige, volkomen onaantrekkelijke oudere zuster Kat (Julia Stiles – Wide Awake) ook door een jongen is uit gevraagd! In een poging zijn probleem op te lossen kiest Cameron de enige jongen die misschien Kats gelijke is: een mysterieuze kwajongen (Heath Ledger) die zelf een slechte reputatie heeft! Deze geestige komedie heeft een hippe soundtrack en laat zien wat sommige jongens bereid zijn te doen om een meisje te krijgen!

Pride and Prejudice

Hij dateert inmiddels uit 1995 (WOW) en blijft leuk. Oh ja, en Colin Firth, die heel jong is. Do I need to say more? Dat dacht ik al. Een echte klassieke romcom.

Waar gaat de film over?

De vijf zusters Bennet – Elizabeth of Lizzie, Jane, Lydia, Mary en Kitty – worden door hun moeder opgevoed met maar een doel: het vinden van een man om zo hun toekomst veilig te stellen.
De levendige en intelligente Elizabeth ziet meer in een leven met perspectief, ze wordt hierin aangemoedigd door haar vader die haar adoreert. Wanneer de rijke vrijgezel Mr Bingley zijn intrek neemt in een nabijgelegen landgoed, zijn de Bennets in alle staten. Onder de mondaine Londense vrienden en de jonge officieren van deze man zijn genoeg huwelijkskandidaten voor de zusters Bennet te vinden. De oudste dochter Jane, kalm en mooi, staat op het punt om Mr Bingley’s hart te winnen. En Lizzie ontmoet de knappe en – naar het lijkt – hooghartige Mr Darcy. Dit is het moment waarop de strijd tussen seksen begint.

Bridget Jones’ Diary

Oh, ik kan me nog ZO goed herinneren dat ik voor het eerst Bridget Jones’ Diary zag, wat vond ik dat leuk! Deel 1 en 2 heb ik voor mijn gevoel duizend-en-een-keer gezien, en het blijft leuk. Toen deel 3 uit kwam was ik echt door het dolle heen. Ik vond de film ZO leuk! Eindelijk een vervolg! Een van mijn favoriete klassieke romcoms.

Waar gaat de film over?

Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones, een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten. Haar eerste voornemen is, uiteraard, “tien kilo afvallen”. Haar tweede voornemen: “een leuk, verstandig vriendje vinden in plaats van me steeds weer in te laten met zuiplappen, workaholics, voyeurs, megalomanen, emotionele k****hommels of engerds”.

Maar Bridget heeft het niet onder de markt: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver, een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy?

Love Actually

Mijn all-time favorite en de meest klassieke romcom ooit, dat is toch wel Love Actually. Met kerstmis, maar ook als het geen kerstmis is. Ik kan die film blijven kijken, zo leuk vind ik hem. Die cast is dan ook geweldig.

Waar gaat de film over?

Love actually is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken.
Love actually is niet een verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers.
Want als je goed oplet, zul je zien dat de liefde eigenlijk altijd en overal om je heen te vinden is.

Wat is jouw favoriete klassieke romcom?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *