Films

7 goede films die je gezien moet hebben

 photo 7goedefilms.jpg

In december maakte ik een lijstje met 5 goede films die je gezien moet hebben. Vandaag een soort vervolg! Ik ben een enorme filmfreak en ik kijk dus heel veel films. Misschien staan er films voor jou tussen die je nog niet hebt gezien. Geen meidenfilms, maar echte goede films die je als filmliefhebber niet voorbij kan laten gaan. 

The Theory of Everything (2014)

The Theory of Everything vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking (Eddie Redmayne), zijn liefdesrelatie met Jane Hawking (Felicity Jones) en zijn gevecht tegen de ziekte ALS. De film is gebaseerd op de memoires ‘Travelling to Infinity: My Life with Stephen’ geschreven door Jane Hawking en is geregisseerd door Academy Award winnaar James Marsh (Man on Wire). Niet gek dat Eddie Redmayne een Oscar kreeg voor zijn rol in deze film, want wauw, wat is de film mooi zeg! Echt zeker de moeite waard om te kijken. En vergeet niet om er een zakdoekje bij te pakken.

Whiplash (2014)

Andrew Neyman (Miles Teller), een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tiranieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Ik zat de hele film op het puntje van mijn stoel. Niet omdat het verhaal zo origineel is of omdat het super thriller spannend is, maar omdat de uitvoering in alle opzichten zo briljant is. Het acteerwerk is briljant, maar ook de strakke cameravoering maakt de film tot een topfilm.

The Grand Budapest Hotel (2014)

In dit gerenommeerde Europese hotel met excentrieke bewoners werkt Gustave H. als conciërge tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Hij krijgt de taak om piccolo Zero Mustafa de kneepjes van het vak te leren. De twee kunnen het erg goed vinden en Zero is al snel zijn vertrouweling. Op een dag staat de politie voor de deur. Madame D., één van de gasten in het hotel, is vermoord. Gustave blijkt één van de hoofdverdachten, gezien zijn status als erfgenaam. Een heel bijzondere film die je als filmliefhebber gezien moet hebben!

Inception (2010)

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een handige dief, een ware meester op het gebied van ‘Inception’: het stelen van waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn van mensen die in de droomfase verkeren, wanneer het brein het meest kwetsbaar is.

Dankzij die zeldzame gave is Cobb een veelgevraagde speler in de wereld van bedrijfsspionage, maar is hij ook in vele landen voortvluchtig. Daarnaast is hij alles kwijt wat hem ooit dierbaar was. Cobb krijgt echter de kans zijn oude leven weer terug te krijgen, in ruil voor het uitvoeren van een vrijwel onmogelijke ‘Inception’: Cobb en zijn team van specialisten moeten deze keer geen idee stelen, maar het in iemands brein plaatsen. Als ze hierin slagen, zou het de perfecte misdaad zijn. Dit is misschien wel een van de beste films die ik ooit gezien heb!

Dallas Buyers Club (2013)

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) wordt ontslagen uit het ziekenhuis wanneer bij hem aids wordt geconstateerd. De dokters geven hem nog één maand te leven, maar Ron accepteert dit niet. Hij begint met het smokkelen van illegale alternatieve medicijnen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten een betere kans te geven.

Prisoners (2013)

Keller Dover neemt het heft in eigen handen als zijn dochter en haar vriendinnetje worden vermist. Hij kidnapt de persoon die volgens hem achter de verdwijning van de meisjes zit. Hij rust niet voordat hij de vermeende dader aan het praten heeft gekregen.

The Great Gatsby (2013)

Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby. Ook ontmoet Nick zijn nicht, Daisy, en haar adellijke echtgenoot en rokkenjager Tom Buchanan. Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor. Dit is ook een hele bijzondere en speciale film met prachtige kostuums en een geweldige set. En Leonardo DiCaprio zit er in, een van mijn favoriete acteurs.

Welke van deze films heb jij al gezien?

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.