Films

7 dingen die je nog niet wist over Titanic

titanic-dingen-die-je-niet-wist

Het kan bijna niet anders of je hebt de Titanic sowieso één keer gezien. Of net als ik meerdere malen. Maar wat weet jij eigenlijk allemaal over de film de Titanic? 

Eerst een aantal feitjes op een rij. Het Britse schip de Titanic vertrok op 10 april 1912 vanuit Southampton naar New York. Zoals we weten, is het schip daar nooit aangekomen. Op 14 april raakte het schip een ijsberg en drie uur later zonk het schip naar de bodem van de zee. Maar wist je deze dingen ook al over de Titanic?

1. De producenten wilden Matthew McConaughey als Jack Dawson. Zijn wij even blij dat tóch Leonardo DiCaprio deze rol heeft gekregen!

2. De film kostte meer geld om te maken dan het schip zelf. Bizar! De film heeft zichzelf wel goed terugverdiend. Titanic leverde namelijk meer dan 2 miljard dollar op.

3. “I’m the king of the world” is zo’n beetje de bekendste zin uit de Titanic. Maar wist je dat deze zin helemaal niet in het script stond? Dat bedacht Leo gewoon ter plekke.

4. Wist je dat Jennifer Aniston auditie heeft gedaan voor de rol van Rose DeWitt-Bukater? Gelukkig is het Kate Winslet geworden!

5. Een van de ontwerpers van het schip, Thomas Andrews, beweerde dat de Titanic gedoemd was om te zinken. Goh, iemand had toch beter naar hem moeten luisteren!

6. In de film zegt Leonardo DiCaprio tegen Kate Winslet: “Lie on that bed, uh, I mean couch.” Dit was een foutje van DiCaprio, maar de regisseur vond het zo mooi dat hij dat stukje erin heeft gelaten.

7. Kate Winslet en Leonardo DiCaprio wisten dat ze een naaktscène moesten doen. Kate pakte het slim aan en toen ze Leonardo voor het eerst zag, trok ze haar shirt omhoog. Om de ongemakkelijke situatie te verhelpen.

Hoe vaak heb jij de Titanic gezien? 

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Bianca Schrijft maart 7, 2016 at 07:02

  Leuke weetjes. Om eerlijk te zijn weet ik eigenlijk niet eens hoe vaak ik de film gezien heb. Best vaak in ieder geval.

 • Reply Marcia maart 7, 2016 at 09:13

  Altijd als er gesprekken gaan over de Titanic moet ik vol schaamte toegeven dat ik deze film nog nooit gezien heb.. met deze weetjes kan ik misschien doen alsof 😉 haha

 • Reply Sonja maart 7, 2016 at 11:42

  Oh wat gaaf dat die zin gewoon door Leo zelf is bedacht! En ook die van het bed/couch.. Superleuk!

 • Reply Anneke maart 7, 2016 at 12:19

  Dat wist ik inderdaad allemaal niet.
  Ik heb de film sowieso een keer of 10 gezien.

 • Reply Naomi maart 7, 2016 at 13:05

  Ik heb hem niet super vaak gezien, maar blijft een mooie film!

  x

 • Reply Esther maart 7, 2016 at 14:19

  Ik heb hem 1 keer gezien. Titanic blijft mooi!

 • Reply Rowan maart 7, 2016 at 15:37

  Wat leuk dit! Ik wist de meeste feitjes nog niet. De Titanic heb ik denk ik al 10 keer gezien haha.

 • Reply Sabine maart 7, 2016 at 15:52

  Oh wat een leuke weetjes! Heb de film best vaak gezien, ook op dvd, blijft een geweldige film! Echt tof dat ze die foutjes van Leo er gewoon in hebben gelaten, is echt wel een goede acteur. Vind het sowieso altijd knap hoe ze precies de juiste acteurs weten te casten voor een film.

 • Reply Story addict maart 7, 2016 at 16:48

  Met deze feitjes in het achterhoofd hebben we een goed excuus: we zullen de film helaas nog een keer moeten kijken ;p

 • Reply Vivian maart 7, 2016 at 17:47

  Leuk lijstje! Ik wist alleen 6, de rest is erg leuk! Vooral de laatste haha.

 • Reply Luna maart 7, 2016 at 20:38

  Wist je ook dat regisseur James Cameron zijn huidige vrouw op de set ontmoet heeft? Hij trouwde met Suzi Amis, die de rol van de kleindochter speelde. Dat er een dvd-box is met bijna 30 verwijderde scenes en een alternatief einde waar Bill Paxton uiteindelijk verliefd wordt op Lizzie de kleindochter van Roos? En dat de oude Rose de ketting eerst laat aanraken alvorens ze hem overboord geeft?
  Ik ben dol op Titanic 🙂

 • Reply Heidi maart 7, 2016 at 21:24

  Wat leuk om te wetten

 • Reply Madelon maart 8, 2016 at 10:06

  Hahaha, wat grappig. Sommige dingen wist ik echt nog niet!

 • Leave a Reply