Films

7 dingen die je nog niet wist over Titanic

titanic-dingen-die-je-niet-wist

Het kan bijna niet anders of je hebt de Titanic sowieso één keer gezien. Of net als ik meerdere malen. Maar wat weet jij eigenlijk allemaal over de film de Titanic? 

Eerst een aantal feitjes op een rij. Het Britse schip de Titanic vertrok op 10 april 1912 vanuit Southampton naar New York. Zoals we weten, is het schip daar nooit aangekomen. Op 14 april raakte het schip een ijsberg en drie uur later zonk het schip naar de bodem van de zee. Maar wist je deze dingen ook al over de Titanic?

1. De producenten wilden Matthew McConaughey als Jack Dawson. Zijn wij even blij dat tóch Leonardo DiCaprio deze rol heeft gekregen!

2. De film kostte meer geld om te maken dan het schip zelf. Bizar! De film heeft zichzelf wel goed terugverdiend. Titanic leverde namelijk meer dan 2 miljard dollar op.

3. “I’m the king of the world” is zo’n beetje de bekendste zin uit de Titanic. Maar wist je dat deze zin helemaal niet in het script stond? Dat bedacht Leo gewoon ter plekke.

4. Wist je dat Jennifer Aniston auditie heeft gedaan voor de rol van Rose DeWitt-Bukater? Gelukkig is het Kate Winslet geworden!

5. Een van de ontwerpers van het schip, Thomas Andrews, beweerde dat de Titanic gedoemd was om te zinken. Goh, iemand had toch beter naar hem moeten luisteren!

6. In de film zegt Leonardo DiCaprio tegen Kate Winslet: “Lie on that bed, uh, I mean couch.” Dit was een foutje van DiCaprio, maar de regisseur vond het zo mooi dat hij dat stukje erin heeft gelaten.

7. Kate Winslet en Leonardo DiCaprio wisten dat ze een naaktscène moesten doen. Kate pakte het slim aan en toen ze Leonardo voor het eerst zag, trok ze haar shirt omhoog. Om de ongemakkelijke situatie te verhelpen.

Hoe vaak heb jij de Titanic gezien? 

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *