Algemeen

11 dingen die je nog niet wist over Sex and the City

sex and the city

De TV-serie Sex and the City begon ik pas te kijken toen de serie allang was afgelopen. Door de eerste film was ik helemaal enthousiast. Binnen een mum van tijd keek ik alle afleveringen (#bingewatching). Vandaag zet ik 11 feitjes op een rij over Sex and the City die je nog niet wist!

1. Carrie zou eigenlijk bruinharig in de serie zijn. 24 uur voordat de pilot werd geschoten, besloten de producers dat Carrie toch beter blond kon zijn. Dit omdat haar rol gebaseerd is op het alterego van Candice Bushnell. Zij is oorspronkelijk blond. Aha! Ik had me Carrie ook niet als een brunette voorgesteld.


2. Er is ooit een aflevering opgenomen waarbij Carrie en Miranda een cupcake aan het eten waren voor Magnolia Bakery. De bakkerij werd zó populair dat de eigenaar een uitsmijter in dienst moest nemen. Whut!

3. Het appartement waar Carrie woonde is in 2012 verkocht voor bijna 10 miljoen dollar.

4. In 2001 werd Sarah Jessica Parker, naast actrice, ook producer van de show. Ze kreeg zo’n hoge opslag dat ze 3 miljoen dollar per aflevering kreeg.

5. Geen enkele actrice droeg dezelfde volledige outfit in de show. Behalve in de allerlaatste aflevering, daar draagt Carrie een bontjas die ze droeg aan het begin van de show.

6. De opening credits zijn na 9/11 aangepast. Je zag voorheen altijd de World Trade Centers in beeld, maar na de aanslagen zag je The Empire State Building.

7. Seizoen 5 is ingekort omdat Sarah Jessica Parker zwanger was van haar zoontje.

8. Alle cocktails die de meiden dronken waren nep. Say what?! Enerzijds verwachtte ik dat wel, anderzijds niet.

9. Een paar leuke feitjes over Sarah Jessica Parker: ze mocht bijna alle kleding houden die ze droeg op de set. Daarnaast droeg ze 18 uur per dag hakken. De tutu die Carrie draagt in de opening kostte maar 5 dollar.

10. De adressen van Carrie, Samantha en Miranda zijn nep in de serie.

11. Kristin Davis wilde dat haar familie de serie niet bekeek. Haar oma heeft nog nooit een aflevering gezien.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *