TV-series

7 dingen die je nog niet wist over Charmed

Charmed

Ken je de TV-serie Charmed nog? Dat is dé serie waar mijn liefde voor TV-series is ontstaan. Ik was echt extreem verslaafd en keek standaard elke avond met mijn moeder een aflevering. Zo leuk! Vandaag zetten we 7 feitjes op een rijtje over de serie Charmed die je nog niet wist.

1. De rol van Phoebe Halliwel was eigenlijk weggegeven aan actrice Lori Rom. Ze speelde in de pilot die nooit is uitgebracht. De rol is uiteindelijk weggeven aan Alyssa Milano, en gelukkig maar: ze speelde een perfecte Phoebe.

2. Er zijn aardig wat sterren geweest die in de serie hebben gespeeld voordat ze super populair werden. Denk aan Amy Adams, Eric Dane en Billy Zane.

3. Holly Marie Combs vertolkte de rol van Piper. Zij was de enige zus die in elke aflevering van Charmed is verschenen. Zij speelt nu trouwens in Pretty Little Liars.

4. Toen de oudste Charmed zus, Prue, de serie ging verlaten moest er natuurlijk een nieuwe zus komen die haar ging vervangen. Onder andere Jennifer Love Hewitt en Sarah Brown deden auditie voor de rol maar de rol werd vergeven aan Rose McGowan.

5. Het maken van een aflevering kostte gemiddeld 2 miljoen dollar. Bizar, hè? Hopelijk hebben ze er wel genoeg aan kunnen verdienen.

6. The Book of Shadows is helemaal handgemaakt. Dat zal vast veel werk hebben gekost! Dat boek kwam echt in elke aflevering aan bod, en iedere keer een andere bladzijde. Of althans, zo leek het, haha.

7. Er zijn 8 seizoenen uitgebracht als TV-serie, daarna is de serie verder gegaan als stripboek. Seizoen 9 is gepubliceerd in juni 2010 en seizoen 10 in oktober 2014. Wist jij dat er na de TV-serie nog twee stripboeken zijn verschenen? Ik had dat helemaal niet verwacht, super leuk!

Dit waren de 7 dingen die je nog niet wist over Charmed! Welke wist jij nog niet?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Evi september 9, 2016 at 09:54

  Wow! Charmed lijkt echt al zo lang geleden. En ik wist eigenlijk helemaal niet dat er stripboeken van waren.

 • Reply Meaghann september 9, 2016 at 14:11

  Charmed is geweldig! Ik kijk nog steeds naar alle heruitzendingen. De afleveringen met Chris blijven toch stiekem een beetje mijn favoriet 😉

 • Reply Esther september 16, 2016 at 17:34

  Charmed was zo geweldig., <3

 • Reply Yvonne september 2, 2021 at 19:54

  Ik ben ook verslaafd aan Charmes ik ga nu de herhalingen kijken

 • Leave a Reply