Films

7 dingen die je nog niet wist over The Notebook

the-notebook

The Notebook is en blijft een van mijn favoriete films. Ik heb deze film denk ik al zo’n 15 keer gezien, ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Ik kan zo ongeveer de hele film meepraten, maar er zijn ook een aantal dingen die je nog niet wist over The Notebook! 

1. De laatste scènes zijn als eerste opgenomen. Na deze opnames werd er een pauze ingelast. Toen heeft Ryan Gosling (Noah) zijn baard afgeschoren en is tien kilo afgevallen.

2. Voordat de draaidagen begonnen, leefde Ryan al twee maanden als Noah. Hij ging in Charleston wonen en roeide iedere ochtend, om alvast in het karakter te komen. En hij hield zich ook bezig met meubels maken, die ook in de film te zien zijn!

3. Britney Spears en Jessica Biel hebben auditie gedaan voor de rol van Allie en Tom Cruise en Justin Timberlake voor de rol van Noah. Wat zijn we blij dat dat Rachel McAdams en Ryan Gosling het uiteindelijk zijn geworden!

4. Ryan Gosling droeg bruine kleurlenzen tijdens de film. Al schijnt het zo te zijn dat hij ze in één scène vergeten is. Ik ga daar de volgende keer eens op letten!

5. Nog meer foutjes in de film: als de oude Noah en Ellie samen gaan eten, draagt Allie een geruite sjaal. In het volgende shot heeft ze de sjaal niet meer om, en daarna wel!

6. Gena Rowland (oudere Allie) is de moeder van regisseur Nick Cassavettes.

7. Rachel McAdams en Ryan Gosling konden het in het begin helemaal niet goed met elkaar vinden.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *