Netflix

7 dingen die je nog niet wist over La Casa de Papel

Het kan bijna niet anders of je hebt de hitserie La Casa de Papel al gezien. Zo niet? Die moet absoluut op je to watch list! Als jij alle seizoenen al hebt gebingewatched: wist jij deze dingen al over La Casa de Papel?

1. De lach van Denver, daar kunnen we niet omheen. In het script stond die omschreven als een ’trashy laughter’, maar de acteur snapte duidelijk niet zo goed wat dat betekende. Hij heeft er een freaky, weird laughter van gemaakt. Maar: dat pakte gelukkig ook goed uit. Mocht je er geen genoeg van krijgen, hierboven heb je een tien uur durende versie ­čśë

2. De afleveringen zijn allemaal op volgorde gefilmd en de acteurs kregen van tevoren alleen het script van de komende aflevering. Ze wisten dus niet wat er met hun eigen karakter zou gebeuren. Spannend!!

via GIPHY

3. Het liedje ‘Bella Ciao’, dat je regelmatig terughoort in de serie, komt van een oude, Italiaanse country volkslied uit de 19e eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het het opstandlied tegen Benito Mussolini.

4. De buitenkant van het gebouw is niet echt de koninklijke munt van Spanje, maar de Spanish National Research Council in Madrid. Ze hebben een poging gedaan om echt in de Munt te filmen, maar dat verzoek werd geweigerd door. De binnen sc├Ęnes zijn opgenomen in de studio.

via GIPHY

5. Het karakter van Tokio is ge├»nspireerd op het karakter Mathilda in de film L├ęon, gespeeld door Natalie Portman.

6. Het was de bedoeling dat alle overvallers een terminale ziekte hadden, net als Berlin. Dat zou de reden zijn dat ze de overval zouden plegen.

via GIPHY

7. Leuk feitje: Berlin en El Professor zijn in het echt broers, ondanks het feit dat ze andere achternamen hebben. Misschien hebben ze alleen dezelfde vader of moeder, wordt er gespeculeerd.

Hier nog een paar gifjes. Gewoon omdat ze leuk zijn ­čśë

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Ben jij benieuwd naar seizoen 4 van La Casa de Papel?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *