Lijstjes

7 dingen die je denkt bij het herlezen van een boek


De meningen verschillen of het wel of niet leuk is om een boek te herlezen. Voor degenen die het wel leuk vinden, zijn deze gedachtes vast en zeker erg herkenbaar.

‘Heh, gebeurde dit écht?’

Heb je nou gewoon ergens overheen gelezen of heb je dit gewoonweg niet opgeslagen in het begin?

‘Dit stukje kan ik vrijwel dromen’

Omdat het stukje je zo erg is bijgebleven en je het misschien wel ergens hebt opgeschreven. Denk maar aan die prachtige quotes in de boeken van John Green.

‘Oja, dit was zó grappig’

Bij een grappig stukje natuurlijk. Je leest de opbouw van de grap en herkent direct dat dit ene leuke grapje eraan gaat komen!

‘Waarom doet ze dit nou wéér?!’

Ja, je herleest een boek, maar toch kan je je stiekem wel irriteren aan de personen in het boek. Waarom maken ze nou zo’n domme keuze?! Argh!

‘Oh nee, nu wordt het zielig’

Dat ene zielige stukje zit eraan te komen. De hoofdpersoon gaat dood, een familielid sterft of de personages gaan uit elkaar. Je tranen komen al een klein beetje naar boven, aii.

‘Waarom heeft de schrijver deze persoon eigenlijk bedacht’

Bij bijvoorbeeld de hoofdpersoon, je gaat meer nadenken over de personages in het boek. Of juist bij een personage die er totaal niet bij past! Een random vriendin die in het begin ineens om de hoek komt kijken en later in het verhaal nooit meer terugkomt, huh??

‘Oh, ik dacht echt dat het boek beter was’

Omdat je het een tijd geleden hebt gelezen en súper enthousiast was. Bij het herlezen van een boek kan het soms zijn dat het boek ineens tegenvalt. Misschien zat je toen wel in een bepaalde flow waardoor dat onderwerp er precies bij paste.

Welke gedachtes herken jij?

Bron: Giphy, Kaboompics

3 Comments

  • Milou

    Haha, ik ben van plan binnenkort Harry Potter weer helemaal te herlezen. Ben zó benieuwd wat er in mijn gedachten voor gaat komt. Ik heb die boeken alleen als tiener gelezen dus dat is al laaang geleden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *