Algemeen

6x boeken die je moet lezen voor de verfilming uitkomt in 2016

boeken2016_3

Al eerder verscheen een artikel over boeken die verfilmd worden in 2016 (inclusief een vervolgartikel!). Daar behandelen we de boeken die nog niet eerder zijn verfilmd of losstaande boeken die een verfilming krijgen. Vandaag zetten we een aantal boeken op een rijtje die je écht moet lezen, aangezien ze een film worden. Ook staat er één serie tussen die oorspronkelijk een boek was. Check gauw welke boeken je moet lezen voor de verfilming uit komt!

boeken2016

1. Samensmelting – Veronica Roth (“Allegiant part 1”).
Samensmelting wordt in twee delen verdeeld en daardoor duurt het wat langer tot het einde in zicht van de Divergent boeken. Ik vond Allegiant een van de meest aangrijpende boeken die ik heb gelezen in 2014, ik heb echt keihard gehuild er om. Iedereen die de films bekijkt zou moeten weten hoe de boeken eindigen. De recensie van het boek kun je hier lezen.
2. Door de spiegel – Lewis Carrol (“Alice through the looking glass”)
Als je aan de films van Alice in Wonderland denkt, denk je niet direct aan meerdere boeken. Try again, er zijn er meerdere: boeken. Deze verfilming is gebaseerd op Door de spiegel, en aangezien Lewis Carrol’s boeken onlangs door uitgeverij Gottmer in een mooi jasje zijn gestoken moet ik de boeken lezen.
3. Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover (“Ugly Love”)
De allerbeste New Adult die ik in 2015 heb gelezen: Ugly Love. Dit boek heeft me echt diep geraakt en zorgde er voor dat ik verliefd werd op Colleen Hoover’s schrijfstijl. Dat er een film uit komt is al langer bekend, de teaser trailer is zelfs al uitgekomen. Voor de rest is weinig bekend, behalve dat hij in 2016 zal verschijnen. Dit boek moet je lezen voordat de film verschijnt, het boek is namelijk fan-tas-tisch. De recensie van het boek kun je hier lezen

boeken2016_2


4. Het meisje in de trein – Paula Hawkins (“The Girl on the Train”). Wie had gedacht dat het debuut van Paula Hawkins zo succesvol werd dat er zelfs een verfilming van kwam? Dit boek is als warme broodjes over de toonbank gegaan en daarom is het zeker een must read als je de film wil zien. De recensie van het boek kun je hier lezen.
5. Kronieken van de onderwereld (“Shadowhunters“). Sinds 12 januari kunnen we allemaal genieten van de TV-serie Shadowhunters. Ook in Nederland, via Netflix. Oh yes! Om deze serie te volgen vind ik dat je de boeken moet lezen! De boekenreeks is namelijk zo goed, heel verslavend. Ik hoop dat de serie ook op de boeken lijkt. De recensie van het boek kun je hier lezen.
6. Fabeldieren en waar ze te vinden (“Fantastic beasts and where to find them“). De boekenreeks van Harry Potter is al lang afgelopen, net zoals de films. Helaas. Gelukkig zijn er nog veel meer boeken die zich in de tovenaarswereld afspelen en Fabeldieren en waar ze te vinden is er één. Dit boek telt maar 127 pagina’s en is meer een encyclopedie dan een boek. Daardoor ook vrij snel uit. Ik ga hem in ieder geval lezen voordat ik de film ga kijken! 

Heb jij bovenstaande boeken al gelezen en ga jij de verfilmingen zien? 

13 Comments

 • Bianca Schrijft

  De kronieken van de onderwereld is wel een serie die ik misschien wil gaan lezen. Het meisje in de trein ben ik heel erg over gaan twijfelen, doordat ik toch ook wel heel veel tegenvallende recensies heb gelezen. Dat komt misschien omdat de verwachtingen uiteindelijk te hoog gespannen worden als iets direct vliegend van start gaat. Van Harry Potter “vervolgen” staan er sowieso meerdere op mijn lijstje.

 • Maaike

  Ik mis Voor jou wel hierin, hoor. 😉 Van deze boeken heb ik alleen Onvoorwaardelijk gelezen, wist niet eens dat die verfilmd werd trouwens. Ben wel heel benieuwd hoe ze die verfilmen!

 • Judith

  Normaal kijk ik eigenlijk altijd eerst de films, maar inmiddels heb ik Het Meisje in de Trein en Voor jou al gelezen en die films moeten nog uitkomen. Ik ben heel benieuwd naar Colleen Hover, dus misschien lees ik die binnenkort (en dus hopelijk voor de film) ook nog wel. Heel benieuwd naar de verfilmingen. 🙂

 • Naomi

  Ik heb allegiant en the girl on the train gelezen. The girl on the train vond ik niet zo’n goed boek, maar ik ben toch nieuwsgierig naar de film! Ugly love hoor ik steeds veel goeds over, dus is dit misschien wel een goede reden om het boek te lezen. Ik ga in ieder geval even jullie rcensie hiervan lezen!

  xx

 • Kim

  Ik heb nog wat te doen zie ik. Fabel dieren heb ik dit jaar al gelezen. Ik kijk erg uit naar de film. Alice in Wonderland ben ik ook erg benieuwd naar. Meisje in de trein ligt nog op de NTL stapel voor dit jaar, dus dat komt mooi uit. Ik heb Shadowhunters al wel voorbij zien komen op Netflix, maar ik had de link nog niet gelegd met de boeken van Clare, al heb ik daarvan pas deel 1 gelezen.

 • Eveline Fleur

  Ik ben nu bezig met het meisje in de trein, maar ik wist niet dat er een film van uit kwam. Ik ben benieuwd!
  Overigens ben wel erg nieuwsgierig naar het boek van Alice in Wonderland. Wat een mooie cover ook zeg!! En Onvoorwaardelijk komt ook op mijn to read lijstje te staan denk ik haha.

 • Eline

  Hey, ik weet het niet zeker maar ik dacht dat er dit jaar ook een film zou uitkomen van looking for Alaska van John Green? Ik weet niet of iemand hier meer over weet, mij zou het in ieder geval heel tof lijken want dat boek is echt <3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *