Boeken

6x boeken die Yara graag wil lezen

boeken die Yara graag wil lezen
Sommige boeken wil je voor het hebben, zoals mooie tafelboeken of reisboeken, maar sommige boeken wil je alleen maar voor het lezen. Ik heb een to-be-read lijst waar je U tegen zegt en die blijft zich ook alleen maar opstapelen. Hoe zie je door de bomen het bos? Welk boek ga je lezen, en hoe houd je er rekening mee dat je nog duizend-en-een boeken hebt liggen (die uiteindelijk ook allemaal gelezen moeten worden)? Bij mij werkt het goed om lijstjes te maken van deze boeken en alles op een rij te zetten. Allereerst handig om af te strepen (want lijstjes zijn nu eenmaal fijn), maar het zorgt er ook voor dat je geinspireerd raakt. Vandaag deel ik mijn lijst met je!

1. Babe, You Got This van Maartje Haverkamp en Emilie Sobels kocht ik een tijd geleden en dit boek moet ik dan ook zeker nog uitlezen. Dit boek moet een leidraad zijn voor vrouwen die succes willen in het leven, iets wat ik zeker wil. Ik ben heel benieuwd! // 2. De zon is ook een ster van Nicola Yoon ligt al héél lang op mij te wachten, maar ik had een tijdje last van een leesdip. Het gaat nu wel beter – gelukkig! Dit boek wil ik dan ook zeker snel oppakken, juist omdat ik het vorige boek van Nicola Yoon geweldig vond. // 3. Cress (deel drie van The Lunar Chronicles) van Marissa Meyer kocht ik veel te lang geleden en wilde ik continu lezen, maar het kwam er maar niet van. En dat is zonde, want ik vond Cinder en Scarlet echt geweldig!

boeken die Yara graag wil lezen
4. Talking as fast as I can van Lauren Graham is een boek dat ik alleen al wil lezen omdat het is geschreven door Lauren Graham, uit Gilmore Girls. De titel refereert tevens naar de slogan van Gilmore Girls: ‘life’s short – talk fast’, en het personage dat Lauren Graham in de serie speelt (Lorelai – die praat echt alsof ze een trein moet halen). Ik ben groot fan van de serie en ben dan ook benieuwd naar het boek. // 5. Zeik niet zo van Anouk Kemper, Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders ben ik, heel toevallig, op dit moment aan het lezen. Het omslag spreekt me direct aan en ook de titel is echt een eyecatcher. Ik vroeg me direct af waar dit boek over ging, en daarom kocht ik hem ook. // 6. De edele kunst van not giving a f*ck van Mark Manson is een boek dat me al langere tijd heel interessant lijkt. Ik zie hem steeds vaker voorbij komen, in de toplijsten van boekhandels, maar ook vrienden hebben het over dit boek. Dit boek moet staan voor het hebben van een goed leven en ik ben toch wel benieuwd naar de beweegredenen.

Zoals je kunt zien aan bovenstaande lijst ben ik de laatste tijd ook meer van de self-help boeken. Ik vind dat hele fijne boeken om te lezen en leer daardoor steeds meer over mezelf, maar ook over het leven. Dat klinkt een beetje zweverig, maar het is iets wat mij heel erg boeit. Ik merk wel dat ik steeds minder Young Adult boeken lees, misschien heeft dat te maken met mijn leeftijd en de hoeveelheid YA die ik al heb gelezen.

Welke boeken staan er op jouw to-be-read lijst?

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Kelly september 17, 2017 at 09:23

    Naar 6 ben ik heel nieuwsgierig!

  • Reply Judith september 17, 2017 at 11:04

    Ik heb toevallig gisteren Zeik niet zo uitgelezen en het is echt een aanrader! Zelf ben ik van plan Van jou, Dicht bij jou en On top van Anna Nooshin snel te lezen.

  • Reply Madelon september 19, 2017 at 15:19

    Oh wat een toffe boeken staan er tussen! Naar het boek van Lauren Graham ben ik overigens ook wel benieuwd. Verder staan er echt enorm veel boeken om mijn to-read lijst, maar ik moet eerst maar eens mijn huidige boek (Cloud Atlas) uitlezen.

  • Leave a Reply