Boekrecensies,  Chicklit

60 dagen – Gillian King

60 dagenTitel: 60 dagen
Auteur: Gillian King
Verschenen: april 2013
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer & Keuning

Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven… en in de liefde!
Gijs’ vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma.
Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

Mening over 60 dagen

Toen ik er achter kwam dat 60 dagen maar €5,- kostte én ik nog op zoek was naar een leuke chicklit was het meteen raak. Dit boek verdween in mijn digitale winkelmandje en nog geen 3 dagen later kon ik hem ophalen bij mijn favoriete boekhandel: Paagman. Toevallig vond in die boekhandel ook de boekpresentatie plaats van het vijfde boek van Gillian: Alles of niets!

Het verhaal van 60 dagen klonk mij goed in de oren. Een perfecte chicklit om ’s avonds op de bank te lezen en nergens over na te hoeven denken. Eenmaal begonnen in het boek kon ik hem niet meer neerleggen. 60 dagen heeft me diep geraakt. Na een paar bladzijdes zat ik al keihard te huilen, wat vreselijk dat hoofdpersonage Emma haar grote liefde kwijt raakte. Dat gun je niemand!

In 60 dagen schrijft Gillian niet alleen vanuit het perspectief van hoofdpersonage Emma, ze heeft er ook voor gekozen om te schrijven vanuit het perspectief van Jesper. Ik heb nog nooit een chicklit gelezen waarbij dat gebeurde, dat vond ik een heel leuke toevoeging! In het verhaal leer je daardoor zowel Emma als Jesper goed kennen en het enige waar je de hele tijd aan kunt denken: make a move! Ik heb echt zitten bidden dat die twee bij elkaar zouden komen. Maar… Gaat dat wel gebeuren?

Gillian is goed in het schrijven van niet voorspelbare verhalen, en dat vind ik echt zó leuk aan haar! Bij Alles of niets! had ik dat ook al. Ik heb continu een bepaald beeld in mijn hoofd gehad hoe het verhaal zou eindigen, maar toen het eenmaal zo ver was klopte er niets meer van. Ik kan je verzekeren dat het einde je zal raken. Ik was in ieder geval geraakt.

Ben je op zoek naar een goede chicklit die je in een dag al kunt uitlezen omdat hij zo fijn leest? Dan is 60 dagen zeker een must read. Zeker nu hij maar €5,- kost, je kunt hem voor die prijs niet laten liggen. Spotgoedkoop voor zo’n praaltje!

Meer recensies lezen van de boeken van Gilliang King? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *