6 x Nederlandstalige series op Videoland - Adorable Books
TV-series

6 x Nederlandstalige series op Videoland


Naast dat er veel Nederlandstalige films op Videoland staan, vind je er ook veel series. Benieuwd wat er zoal in het aanbod van Videoland zit qua Nederlandstalige series? Ik zet er vandaag 6 op een rij!

1. Soof: Een nieuw begin

Soof heeft tijdelijk haar ex Kasper bij haar en de kinderen op zolder wonen. Deze situatie van living-divorced-together levert naast hilarische en herkenbare taferelen ook een hoop gedoe en misverstanden op. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen…

2. Nieuwe buren

Nederlandse dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort. De serie vertelt het verhaal van twee echtparen die op zoek zijn naar geluk, maar hun leven zien veranderen in een ware nachtmerrie. Wanneer de zwangere Eva en Peter naar Almere verhuizen om daar hun leven op te bouwen, slaat het noodlot toe. Eva bevalt veel te vroeg en het kindje overlijdt. Ze vinden steun bij hun nieuwe buren Rebecca en Steef. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin niet alleen lief en leed wordt gedeeld, maar uiteindelijk ook het bed. De levens van de twee echtparen raken steeds meer in elkaar verstrengeld en grenzen worden verlegd totdat er een weg meer terug is.

3. Doris

Doris heeft na haar scheiding het roer omgegooid. Ze heeft haar leven in Overveen achter zich gelaten en is met haar kinderen Willem (16) en Sien (13) op een huuretage in Amsterdam gaan wonen. Het is nogal een overgang; van een enorme villa in gelikte VT-wonen stijl, naar deze bovenwoning vol jaren vijftig spullen in de Pijp. Van een leven vol tennisles, borrels aan het zwembad en geld in overvloed, naar dit nieuwe bestaan waarin alles op losse schroeven staat.

4. Meisje van plezier

Nederlandse dramaserie over huisvrouw Nadine, die na het vreemdgaan van haar man haar onafhankelijkheid hervindt door als highclassescortgirl te beginnen. Voor de zorgzame, maar levenslustige Nadine heeft altijd alles in het teken van haar gezin gestaan. Achter de facade van afhankelijkheid schuilt echter een krachtige vrouw met een enorme levenshonger. Ze komt dan ook volledig tot bloei op het moment dat ze dacht dat ze het allerdiepst zou vallen.

5. Zwarte tulp

Dramaserie waarin de ontwikkelingen tussen twee families uit de bollenstreek centraal staan. Vanwege een mysterieus ongeluk in het verleden zijn de families erfvijanden geworden. Hun al jarenlang voortdurende vete wordt versterkt en actueel gehouden door de race om de zwarte tulp. Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld. Niets is wat het lijkt, maar zeker is dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over leven en dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden, harmonie en chaos.

6. SUSPECTS

In SUSPECTS bijten politiefunctionarissen Susan Vlaanderen, Daan de Ridder en Liv Scholten zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken: serieverkrachting, ontvoering, peutervermissing, seriemoord, productie en verspreiding van dodelijke drugs, onvrijwillige prostitutie en gijzeling. SUSPECTS voelt door de improvisatie en cameravoering als een documentaire, maar is een crimeserie.

Ken jij deze series al?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply