Lijstjes

6 voordelen van een serie kijken die al afgelopen is


Ken je dat? Dat je aan een serie begint die al heel lang geleden is uitgebracht? Die zelfs al helemaal voltooid is? Ik kijk dat soort series best vaak. Vaak kom ik er nu pas aan toe om deze serie te kijken, of was het nooit eerder in mij opgekomen om eraan te beginnen. Het volgen van zulke series heeft verschillende voordelen.

1. Je kunt in een keer doorkijken

Dat vind ik zo heerlijk aan een serie die al is afgerond! Waarom? Bingewatchen! Doorkijken tot je erbij neervalt. Als een aflevering spannend eindigt is het geen probleem, want je kan meteen door naar de volgende. Dat is zo fijn! Wel heel gevaarlijk, though. Want zo ontstaan serieverslavingen.

2. Je kunt spoilers vermijden

Als de serie al lang niet meer zo in de media is, is de kans ook minder groot dat je per ongeluk een spoiler tegen het lijf loopt op social media. Dat is ook een groot voordeel. Maak alleen niet de fout die ik een keer eerder heb gemaakt door op een Wikipedia pagina van een serie te kijken en vervolgens een lijstje te zien met alle acteurs die stierven in de serie.

3. Je kunt er altijd met iemand over praten

Er is altijd wel iemand in je vriendenkring die deze serie ook ooit heeft gezien. Dus kun je samen met hem of haar herinneringen ophalen. Niet alleen leuk voor jou om te weten wat diegene van de serie vond, maar ook leuk voor diegene om er weer aan terug te denken!

4. De serie wordt op dat moment niet gehyped

Dus kun je ook niet beïnvloed worden door de mening van anderen. Kan nog weleens fijn zijn, want anders krijg je misschien toch al een vooroordeel over de serie terwijl dat niet hoeft te kloppen.

5. Je kunt de serie opnieuw onder de aandacht brengen

Stel jij vindt het een goede serie en stel jij bent blogger, dan kun je de serie opnieuw in de spotlights zetten. Wat sommige series zeker verdienen ook al zijn ze al lang geleden uitgebracht!

6. Je kunt altijd nog hopen dat er een vervolg komt

Het is niet geheel ondenkbaar. Het is pas geleden met twee series gebeurd waarvan we dachten dat ze al klaar waren, denk maar aan Gilmore Girls en Prison Break.

Vind jij het ook fijn om series te kijken die al afgelopen zijn?

One Comment

  • Rowan

    Ik ben aan het begin van de zomervakantie met Gilmore Girls begonnen en heb vandaag de laatste aflevering gekeken. Dat was héél raar want het voelde echt alsof ik afscheid nam van een familielid of zoiets haha. Maar wel heerlijk dat ik meteen door kan met A Year in the life, al ben ik wel heel bang voor een serie hangover als ik die afleveringen ook allemaal gezien heb…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *