Lijstjes

6 tips om meer te lezen in de zomer


Nu de zomer is aangebroken, is het het perfecte moment om meer te gaan lezen. Maar in de zomer zijn er ook genoeg andere afleidingen van dingen die we willen doen. Hoe krijg je het dan toch voor elkaar om lekker veel te lezen? Ik geef je tips!

1. Neem je boeken mee op vakantie

De vakantie is het ideale moment om eindelijk weer eens wat nieuwe boeken te verslinden. Neem dan ook zeker jouw favoriete boeken mee, op je ereader of fysiek, want aan het zwembad lezen of op het strand is toch het allerbeste wat er is!

2. Ga lekker buiten zitten

Het goede weer combineren met een fijn boek? Loop dan lekker naar buiten! Strijk neer in de tuin, op het balkon of in het park. Krijg je tegelijkertijd meteen een lekker kleurtje.

3. Lees ’s ochtends een hoofdstuk

Mocht jij nou gezegend zijn met heel veel weken zomervakantie, dan is het heerlijk om ’s ochtends als je wakker wordt er een boek bij te pakken. Hoe kun je je dag nou beter beginnen dan met een hoofdstuk lezen?

4. Kies een boek boven een serie

Want op een warme zomeravond een boek lezen is veel fijner dan met een zwetende laptop op je schoot zitten om een serie te kijken of achter de tv te kruipen.

5. Plan een leesdag in

Als je in de zomer wat extra dagen vrij hebt, dan is een leesdag inplannen ook een leuke manier om wat meer te lezen! Nodig bijvoorbeeld een vriendin uit en pak allebei jullie boek erbij. Lekker hapjes en lezen maar!

6. Struin boekenblogs af voor de leukste tips

Ik word er zelf altijd enthousiast van als ik boekenblogs lees. Ik krijg dan honderd keer meer zin om mijn eigen boek erbij te pakken! Dus, iets vaker onze blog bezoeken mag!

Lees jij veel in de zomer?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Kelly juli 3, 2018 at 08:45

  Leuke tips! Ik heb in de zomer ook veel meer tijd om te lezen, dus dat doe ik dan ook zeker! ­čÖé

 • Reply Marieke juli 3, 2018 at 16:54

  De zomer is het moment waarop ik mijn lijst met boeken ga verkleinen. Juist de boeken lezen waar die er al erg lang op staan. Ik vind het zo heerlijk om met een boek in het zonnetje te zitten.

 • Reply Anne's plek juli 4, 2018 at 14:16

  Top tips! Ze hebben bij mijn bieb een app ontwikkeld: ‘de Vakantiebieb’. Hier kan je 60 boeken (dit is voor alle leeftijdscategorie├źn) downloaden en op je smartphone of tablet lezen. Zo heb je dus altijd een boek bij je, ook op de kleinste momenten.

  • Reply Yara juli 5, 2018 at 09:16

   Leuk! Hier hebben we toevallig een artikel over geschreven omdat dit voor alle bibliotheken een app is. Echt z├│ handig!

   • Reply Andrea augustus 4, 2019 at 23:43

    De bibliotheek heeft ook een gratis luisterbieb app. En als je lid bent van een bibliotheek kun je naar nog meer boeken luisteren. Ook superhandig voor tijdens saaie klusjes ­čÖé

    • Reply Danique V. augustus 5, 2019 at 09:23

     Ja, wij zijn zeker Luisterbieb fan! In dit artikel hebben we daar ook een stukje over geschreven: https://adorablebooks.nl/reden-waarom-bibliotheek-leuk-is/
     Fijn he die luisterboeken!

     • Andrea augustus 5, 2019 at 22:50

      Leuk artikel!
      Ik lees het liefst papieren boeken, maar soms is een ebook of een luisterboek wel handig ­čÖé

     • Danique V. augustus 10, 2019 at 11:31

      Precies! Vind een luisterboek ook echt top in de bus, als je bijvoorbeeld snel wagenziek wordt.

 • Reply Andrea augustus 10, 2019 at 15:39

  Yep! Dit dus ­čśÇ

 • Leave a Reply