Tips

6 tips om meer te lezen

read more

Bij sommige mensen lijkt het hele leven te draaien om lezen, lezen lezen. Of toch niet? Natuurlijk hebben ook zij nog een sociaal leven en misschien wel een baan. Ze plannen het lezen alleen erg goed in. Herkenbaar dat je af en toe op Goodreads kijkt en denkt ‘HOEVEEL heb je al gelezen?!?!’ Misschien gaan mensen dat dan straks ook wel over jou denken met deze tips!

 

 • Neem altijd, ja echt altijd een boek mee. Is het niet herkenbaar dat je ineens heel veel vertraging had met de trein? Je bus ineens uitgevallen was? Je samen zou reizen met iemand en diegene plotseling niet kon? Juist ja, en op dat moment had je geen boek bij je. Deze momenten had je kunnen besteden om weer een aantal bladzijdes te lezen. Wil je niet sjouwen met een dik boek? Zorg dan voor een e-reader. Overigens zijn er ook genoeg apps voor op je telefoon om een boek mee te lezen (bijvoorbeeld Aldiko), deze doen het prima op je telefoon. Vooral omdat je de grootte van de tekst kan aanpassen.
 • Een avondje niks doen? Laat die laptop/computer eens staan en duik op de bank met een goed boek. Die uurtjes die normaal gesproken voorbij vliegen omdat je aan het surfen bent op het internet kan je nu goed besteden om dat ene boek uit te lezen.
 • De zomer komt er weer aan! Nog meer redenen om gewoon lekker steeds vaker je boek er bij te pakken. Een laptop wordt toch veel te warm in de zon, een boek gelukkig niet! Duik de tuin, het strand, het parkje etc in en geniet heerlijk van de zon en jouw boek.
 • Probeer elke dag telkens tien minuutjes vrij te maken om eventjes een stukje uit je boek te lezen. Tien minuutjes lezen is vaak toch al weer tien bladzijdes verder. Doe je dit drie keer per dag, heb je in twee weken al een boek uit. Die drie keer tien minuutjes vrij maken op een dag is zo gebeurd en waarschijnlijk worden die tien minuutjes toch wel langer. Je zit bijvoorbeeld net lekker in je boek… 😉
 • Leg je telefoon eens weg voor een uurtje (tenzij het soms echt even niet anders kan). Neem wat tijd voor jezelf en voor je het weet vlieg je door dat boek heen. Een telefoon is namelijk de geweldige afleiding. (oh hee Facebook en Twitter…..)
 • Leg een boek weg als het niet helemaal lekker doorleest. Ook dit vertraagd het lezen en zorgt ervoor dat je sneller naar andere dingen gaat grijpen dan een boek.

Welke tips heb jij om meer te lezen?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply beautifulday4makeup april 20, 2015 at 14:33

  Wat een goede tips

 • Reply Tamára april 20, 2015 at 14:49

  Heb zelf gewoon in mijn dagelijkse to-do-lijstje staan dat ik iedere dag 50 pagina’s moet lezen. Werkt prima!

 • Reply Lara april 20, 2015 at 15:08

  Ik wil altijd wel een boek meenemen maar mijn tas is altijd zo vol gepropt en dan vind ik dat sonde van mijn boek. Ja, ik ben soms te zuinig op dingen. :p Met dit weer is het wel heerlijk om met een boek in de tuin te zitten.
  Zelf lees ik nu ‘s avonds meer omdat ik stage loop waar ik heel de dag achter de laptop zit en dan thuis geen zin heb om dat ding uit mijn tas te halen en weer achter de laptop te gaan zitten. :p

  • Reply Karlijn april 25, 2015 at 22:06

   Dit is herkenbaar haha. Soms denk ik ‘ja ik kan wel een boek meenemen voor het geval wat uren uitvallen, maar als dat niet zo is, sleep ik daar weer de hele dag mee’. En dan ben ik ook gewoon te lui om een grotere tas mee te nemen :’)

 • Reply Hanne april 20, 2015 at 19:38

  Als ik niet veel te doen heb, neem ik ook altijd een boek mee naar school zodat ik me niet verveel tijdens de uren studie. Ze geven ons echter veel huiswerk, dus lezen zit er de laatste tijd niet echt in.
  Nu heb ik meestal een probleem met gewoon een boek op te pakken en te beginnen. Eens ik in het boek begin is er immers geen weg terug en is hij vrij snel uit.

 • Reply Esther april 20, 2015 at 19:55

  Ik lees zelf echt te veel haha, eigenlijk elk moment dat ik thuis ben en niets anders hoef te doen thuis. Maar deze tips zijn ook handig!

 • Reply Jolien april 20, 2015 at 21:08

  Leuke tips! Sinds ik een e-reader heb, zit die standaard in mijn handtas 🙂

 • Reply Annabel april 20, 2015 at 21:59

  Goede tips, er was een tijdje dat ik geen boek mee nam. Maar tegenwoordig zit die weer standaard in mijn tas.

 • Reply G april 21, 2015 at 20:43

  Goede tips! Ik ben helaas een erg trage lezer, waardoor ik in tien minuten lang niet aan tien pagina’s kom 😉 Mijn ‘probleem’ in de trein is vaak juist andersom: wil ik lekker lezen in het boek dat ik in mijn tas heb, zijn er geen zitplekken… Grrr, haha!

  • Reply Danique V. april 22, 2015 at 10:24

   Haha, zelfs dan ga ik vaak gewoon op de trap zitten of op die stang bij de deur en pak ik gewoon mijn boek er bij! 😉

   • Reply Madelon april 22, 2015 at 11:53

    Haha, dat doe ik idd ook! Dan zoek ik een plekje tegen de deur of op de trap, haha. Ik ben daar al wel eens gek door aangekeken, maar who cares. I want to read!

  Leave a Reply