Lijstjes

6 tips om goedkoop boeken te scoren

Bookstore
Hoewel we het liefst natuurlijk alle boeken kopen, die we maar willen hebben, kan dit wel een flinke kostenpost zijn. Boeken zijn niet goedkoop, maar wel heel fijn om te hebben. Toch zijn er een paar manieren waardoor je boeken soms op een goedkopere manier kan krijgen! Kijk mee naar onze tips.

 1. Boekenfestijn. Je vindt ze regelmatig, verspreid door het hele land: het Boekenfestijn. Op dit evenement vind je enorm veel (nieuwe) boeken, die flink afgeprijsd zijn. Waarom? Vaak omdat ze ‘afgekeurd’ zijn vanwege een klein foutje, een stipje op de kaft of een oude cover. Maar geloof me, de boeken die je er vindt zijn vaak in goede staat en zien er helemaal niet afgekeurd uit.
 2. Rommelmarkten/Tweedehands winkels. Het kan zijn dat je op rommelmarkten of in tweedehands winkels ook weleens op pareltjes stuit. Daarom is het altijd de moeite waard om er een paar af te gaan in de hoop een mooi boek te scoren voor vaak kleine prijsjes.
 3. Bibliotheekuitverkoop. Regelmatig houden bibliotheken een uitverkoop van oude boeken, die je dan voor een klein bedrag op de kop kan tikken.
 4. Webshops zoals Boekenkraam. Er zijn ook een aantal webshops die flinke kortingen bieden op boeken, bijvoorbeeld Boekenkraam. Deze webshop verkoopt licht beschadigde boeken (beschadigingen die je in mijn ervaring niet ziet) met soms 80% korting. Kajing!
 5. In fora/Facebookgroepen. Boekenliefhebbers doen zo nu en dan ook boeken weg, omdat hun boekenkast natuurlijk plaats moet maken voor nieuwe boeken! In verschillende Facebookgroepen worden regelmatig boeken aangeboden en over de prijs valt te onderhandelen.
 6. Organiseer een ruilmiddag! Heb jij zelf nog veel boeken liggen die je niet meer leest en heb jij een paar vriend(inn)en die ook van lezen houden? Organiseer een boekenruilmiddag en ruil gratis met elkaar boeken! Goedkoper kunnen we het niet maken 🙂

Heb jij nog tips om voordelig boeken te scoren?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Judith augustus 16, 2016 at 10:59

  Wat een handige tips! Ik scoor zelf ook wel eens goedkoop chicklits bij de Kruidvat. 🙂

 • Reply Chantal augustus 16, 2016 at 11:15

  Ik ga ook wel eens naar een Boekspot waar ik boeken waar ik niets meer mee doe achterlaat en daarvoor nieuwe mee naar huis neem. Het is dus eigenlijk een openbare ruilplek 🙂

 • Reply Nikita augustus 16, 2016 at 13:46

  Onze bibliotheek heeft drie weken geleden ook een uitverkoop gedaan. Een euro per boek. Ik heb een boek op de kop getikt toen. En het hoeft allemaal niet duur te zijn! xxx

 • Reply Story addict augustus 17, 2016 at 20:02

  Overstappen van papier naar ebook kan ook besparen, maar het is natuurlijk maar net de vraag of je dat wilt 🙂 Ik kijk vaak zelf op webwinkels of ze het boek ook niet tweedehands aanbieden: kan zoals hier al staat idd flink schelen.

 • Reply Esther augustus 18, 2016 at 20:14

  Handige tips! 🙂 vooral het boekenfestijn is heel fijn!

 • Reply Linda juni 21, 2017 at 17:45

  Als je van Engelstalig houd bookdepository.com zit in UK en Australië, geen verzendkosten een kortingen en nieuw! Mijn ervaring goedkoper dan Nederlandse boekenwinkels met gloedje nieuwe boeken en binnen een week zijn ze binnen. Ik had bv 5 boeken voor 50 euro normaal ben ik veel meer kwijt voor Engelstalig nieuwe boeken in Nederland.

 • Leave a Reply