Boeken, Reizen

6 reisboeken die Danique E. nog wil lezen

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, is er natuurlijk niets fijner dan oriënteren of fantaseren over een mooie vakantiebestemming. En hoe kan dat dan beter met een prachtig reisboek? Vandaag zet ik een paar reisboeken op een rij, die ik graag nog zou willen lezen. Ken jij ze al?

1. Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

In Backpack bestemmingen neemt Roëll de Ram, oprichtster van reisblog WeAreTravellers.nl, je mee naar de beste landen voor een groots backpackavontuur. Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige IJsland en wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Met betoverende verhalen, praktische tips, fraaie routes en schitterende foto’s. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

Koop dit boek

2. Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

De ultieme reis bucketlist! Deze 25 reizen moet je ooit in je leven gemaakt hebben. Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley, verzamelde voor dit boek de reizen die op je bucketlist thuishoren. Van een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech tot het land van vuur en ijs: IJsland. Van een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten tot Jordanië, de parel van het Midden-Oosten. Met praktische informatie, handige tips en inspirerende foto’s.

Koop dit boek | Lees de recensie

3. Solo reizen – Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker, fervent soloreiziger, laat in Solo reizen zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Stel, je hebt tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Natuurlijk niet! Solo reizen is niet eng, niet moeilijk, en al helemaal niet gek. Wat dacht je van een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Sri Lanka of op een onbewoond eiland kamperen in de Filipijnen? De wereld ligt aan je voeten, en daar heb je helemaal niemand voor nodig.

Koop dit boek

4. Staycation Guide – Anne de Buck

Ben jij gek op weekendjes weg? En ben jij tijdens een city trip altijd op zoek naar de leukste hotspots? Dan is dit boek met heel veel inspiratie voor jou een musthave. In STAYCATION neemt travelblogger Anne de Buck je mee naar de leukste steden in Nederland en België voor een weekend escape waarvoor je niet het vliegtuig hoeft te pakken. Ontdek ruim 600 hotspots om te logeren, shoppen en eten in steden van Breda tot Gent en van Antwerpen tot Groningen. Of ga juist een paar dagen de stad uit om te overnachten in de natuur of aan het water. Deze STAYCATION guide staat boordevol inspiratie voor een vakantie dicht bij huis. Inclusief 36 X bucketlist-tips voor leuke dingen om te doen tijdens een dagje weg!

Koop dit boek

5. Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

In Ultieme bestemmingen geven de reisexperts van Lonely Planet de ultieme top 500 van beste plekken op aarde om naar af te reizen. Hun top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen parels van de wereld. De indrukwekkende lijst wordt gepresenteerd door middel van prachtige foto’s van de ultieme bestemmingen en inspirerende verhalen. Wat is absoluut hét mooiste om te zien of te beleven in de wereld? Lonely Planet geeft een hele lijst, daarna is de keuze aan jou! Wat wordt je volgende reisbestemming?

Koop dit boek

6. 365 dagen onderweg – Floortje Dessing

In 365 dagen onderweg neemt Floortje Dessing je mee op haar bijzondere reizen, maar inspireert ze je ook om zelf op reis te gaan. Elke maand bezoekt Floortje een aantal afwisselende bestemmingen. Zo laat ze haar hand lezen in een hippiedorp in Arizona en maakt ze in Bhutan een tocht naar een van de mooiste kloosters ter wereld. Maar ze bezoekt ook het Guggenheim Museum in Bilbao en vindt een voordelig hotelletje in Londen. 365 dagen onderweg zit bovendien boordevol persoonlijke reistips: bijvoorbeeld de beste manieren om een jetlag te bestrijden en gouden tips om goedkoop tickets te boeken.

Koop dit boek

Heb jij deze reisboeken al in je kast staan?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Nanouk juni 5, 2019 at 14:36

  Die eerste heb ik sinds 2 weken geleden, een erg fijn boek en zeker aan te raden als je je nog oriënteert wat betreft je backpack- of vakantiebestemming!

  Het boek van Liesbeth kijk ik ook heel erg naar uit 😉

  • Reply Danique V. juni 5, 2019 at 20:31

   Ja! Nog een paar nachtjes slapen, haha 🙂

  Leave a Reply