6 redenen waarom Chicklits geweldig zijn - Adorable Books
Lijstjes

6 redenen waarom Chicklits geweldig zijn

Op zijn tijd vind ik het echt heerlijk om chicklits te lezen. Lekker even wat luchtigs tussendoor lezen en je gedachten helemaal verzetten. Maar dat is niet de enige reden waarom chicklits fijn zijn om te lezen. Ik vertel je er meer!

1. Je kunt er zo lekker bij wegzwijmelen

Er is geen enkele chicklit die niet een romance bevat. Liefde speelt vaak de hoofdrol en we vinden het maar wat fijn om bij schattige hoofdpersonen weg te zwijmelen.

2. Drama op z’n tijd is heerlijk

Want ook drama is een hoofdingrediënt van chicklits. En dan vooral van die personages die zo enorm bitchy zijn, dat jij enorm met de hoofdpersonage meeleeft.

3. Ze kennen vaak een happy end

Je weet vooraf vaak al hoe het gaat eindigen en dat Pietje en Marietje een relatie krijgen, maar dan nog! Oké, er zullen ook vast chicklits zijn die niet altijd even leuk eindigen (al kan ik me deze niet bedenken).

4. Ze zijn voor kleine prijsjes te koop

Boekenwinkels kennen oneindig veel chicklits, daardoor kun je ze vaak ook voor een prikkie kopen. Zeker als de auteur wat onbekender is.

5. Je kunt jezelf er mee vergelijken

Oké, niet met alle drama die vaak over de top is, maar chicklits bevatten veel elementen die wij allemaal weleens hebben meegemaakt.

6. Je kunt ze blijven lezen

Hoewel ze vaak wel een beetje dezelfde rode draad hebben, blijft het leuk om chicklits te lezen. Ieder verhaal is toch net weer wat anders, met andere personages en een ander hoofdonderwerp. Lang leve de chicklits!

Lees jij weleens chicklits?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katrien juni 25, 2017 at 14:20

  Ik vind het de ideale vkantielectuur vaak. Heerlijk om aan het zwembad te lezen. Vaak iets gemakkelijker om te blijven volgen waardoor je kan blijven lezen ook na een dutje of zwempartijtje.

 • Reply Lisa Kievits augustus 21, 2017 at 21:34

  Eerlijk gezegd heb ik geen idee of ik ooit al een chicklit heb gelezen. Eerlijk gezegd heb ik nog niet echt begrepen wat chicklit precies is, dus ik ga morgen maar eens op onderzoek uit. 🙂

  • Reply Tedje augustus 24, 2017 at 16:07

   Chicklits zijn feel good romans met een romantisch verhaal! 🙂

 • Reply Tamara haagmans september 6, 2017 at 10:17

  Jazeker.

  En ik schrijf ze ook. Najaar 2018 (toegegeven, dat duurt nog even…) Verschijnt mijn eerste bij Uitgeverij Ellessy.

  Ik schrijf nu iets dat erop lijkt. Erotische chicklits. Mijn Lot uit de loterijserie is digitaal voor nog geen euro per deel te koop en het laatste deel is zelfs gratis ? google het maar eens!

 • Leave a Reply