Boeken

6 meidenboeken die je vroeger sowieso hebt gelezen

Boekenfanaten opgelet! In deze blogpost zet ik namelijk 6 meidenboeken op een rijtje van vroeger – lees: vanaf 2003. We nemen je even mee terug in de tijd. Nostalgiemodus AAN! 

Gossip Girl-serie – Cecily von Ziegesar 

Wie kent het niet: Gossip Girl. Ik heb de serie inmiddels al twee keer helemaal op Netflix gekeken, maar het begon eigenlijk allemaal met de boeken. Het eerste deel verscheen in 2003 en ik heb deze serie echt verslonden daarna. Ik werd helemaal opgezogen in de wereld van de Upper East Side in New York waar Serena, Blair, Nate en Chuck de dienst uitmaakten. Ik heb helaas niet alle boeken zelf (volgens mij spaarde ik ze samen met een vriendin), maar ik heb ze nog steeds in mijn boekenkast staan! In totaal zijn er 13 delen verschenen. Ik zou de boeken bijna weer gaan lezen, zo leuk!!

4 vriendinnen, 1 spijkerbroek – Ann Brashares

Als je vroeger als tiener al veel boeken las, kan het bijna niet anders dat je 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek van Ann Brashares hebt gelezen. Ik was er dol op! Net als de volgende drie delen die volgden: De 2e zomer van de spijkerbroek, De 3e zomer van de spijkerbroek en 4 vriendinnen voor altijd. De film The Sisterhood of the Traveling Pants die in 2005 uitkwam was dan ook ge-wel-dig. Ik maakte toen voor het eerst kennis met mijn girlcrush Blake Lively, die later de rol van Serena in Gossip Girl ging vertolken. Love it!

De It-Girl-serie – Cecily von Ziegesar 

Ik kon geen genoeg krijgen van Gossip Girl en ik kon mijn geluk dus ook niet op toen er een spin-off kwam van Gossip Girl: De It-Girl. In deze serie draait het allemaal om Jenny die naar de kostschool gaat. In totaal zijn er 10 delen verschenen, maar ik denk dat ik deze nooit allemaal heb gelezen. Er staan er namelijk maar 5 (met blinkende zilveren ruggen, remember?!) in mijn boekenkast.

Wereldmeiden – Sarah Fain & Elizabeth Craft 

Vier vriendinnen. Vier schooldiploma’s. Vier studies. Harper, Sophie, Kate en Becca staan op het punt te gaan studeren. Maar wanneer Harper een afwijzing van de universiteit krijgt, vertelt ze haar vriendinnen de halve waarheid: ze ziet af van een studie omdat ze besloten heeft haar grote droom te volgen – een wereldberoemd schrijfster worden. En zo vertrekt Sophie naar Hollywood om actrice te worden, gaat Becca een ski-opleiding volgen en besluit Kate door Europa te reizen om uit te zoeken wat ze het liefste wil. Dit was best een dik boek voor die tijd (382 pagina’s), maar toch heb ik hem verslonden. Ik vond hem zo leuk!

MZZL Meiden – Marion van Coolwijk

Ik was deze serie alweer even vergeten, maar toen ik de omslagen van deze boeken zag, wist ik het ineens weer en kwamen de nostalgische gevoelens weer terug. Het eerste deel van MZZL Meiden kwam in 2005 uit en in 2013 kwam het tiende deel uit. Ik heb ze niet allemaal gelezen, maar de eerste 5 delen volgens mij sowieso wel. Op hun zestiende verjaardag wordt het testament van hun moeder geopend en krijgen ze te horen dat ze drielingzussen zijn. Ondanks hun verschillen bundelen ze hun krachten en gaan ze op zoek naar hun (beroemde) vader. Als de meiden ontdekken wie hun échte vader is, krijgt hun leven een bizarre wending. Geweldig toch?

Ontdekt – Tiny Fisscher

Last but not least… De boekenserie over model Steph van Tiny Fisscher. Wat was ik gefascineerd door deze boekenreeks! In 2005 verscheen het eerste deel: Ontdekt!. Dit boek plus de vier vervolgdelen daarop zijn gebaseerd op de ervaringen van haar dochter in de modellenwereld. In totaal verschenen er dus vijf delen en volgens mij heb ik ze allemaal gelezen. Het feit dat het gebaseerd is op het echte leven in de modellenwereld, vond ik geweldig.

Welk van deze boeken heb jij ook gelezen? 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Tamara D maart 25, 2018 at 10:33

  Ik heb er geen 1 van gelezen haha

 • Reply Amanda maart 25, 2018 at 10:33

  Ben bezig de serie van Ontdekt compleet te krijgen. Mis nog wat boeken ervan.

 • Reply maaike maart 25, 2018 at 11:20

  Leuk artikel! Ik heb alle boeken die je leest gelezen, haha. En ik vond ze ook allemaal even leuk 🙂

  • Reply maaike maart 25, 2018 at 11:21

   *die je noemt

 • Reply Jessica april 6, 2018 at 11:15

  Ik heb wel de gehele it-girl serie gespaard, maar inderdaad maar de helft gelezen. Stiekem wil ik er altijd nog eens opnieuw aan beginnen.

 • Reply Marcia april 8, 2018 at 19:16

  Ik was echt fan van 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek! En van MZZL meiden heb ik ook een aantal boeken gelezen 🙂

 • Reply Jolijn april 24, 2018 at 21:33

  De 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek bestaat uit 5 delen! In 2014 is Vriendinnen boven alles uitgekomen, die zich afspeelt 10 jaar na 4 vriendinnen voor altijd.

  • Reply Jolijn april 24, 2018 at 21:33

   *de serie dus…..

  Leave a Reply