Netflix

6 dingen die je nog niet wist over Ozark

Mocht je Breaking Bad leuk vinden, dan heb ik misschien nog een serie voor je die je wellicht wel kan waarderen: Ozark. Ozark gaat over een financieel adviseur die met zijn gezin verhuist naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Inmiddels staan er twee seizoenen op Netflix van Ozark. Maar wist jij deze feitjes al over Ozark? 

1. Aan het begin van iedere aflevering, staat er 4 symbolen in de letter O en die staan symbool voor dingen die gebeuren in de aflevering. De tekens vormen de letters ZARK.

2. In iedere film en tv-serie waar Jason Bateman in speelt, draagt hij zijn favoriete schoenen: New Balance.

3. Ozark is gebaseerd op het ‘Lake of the Ozarks’ dat in Missouri ligt. Echter werd er ook veel gefilmd in Lake Allatoona in Georgia.

4. Het productieteam van Ozark leerde hoe ze ‘geld moesten witwassen’ van de FBI.

5. In de serie is veel aandacht besteed aan details. De aantal leden van de cast is getraind in specifieke activiteiten, zoals ‘fly fishing’.

6. Er is een bar in The Lake Of The Ozarks die “Marty Byrde’s” heet.

Ik ben nu halverwege seizoen 2 van Ozark en ik vind het echt een toffe serie. Het is geen super snelle, flitsende serie, maar het is er wel eentje die de moeite waard is! De spanning wordt goed opgebouwd en je bent steeds benieuwd naar wat er nu weer gaat gebeuren.

Kijk jij Ozark al? 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *