TV-series

5x waarom Game of Thrones geweldig is

Game of Thrones

Vandaag is het dé dag: Game of Thrones is BACK! Ik ben een groot fan van de HBO serie, waarvan het vijfde seizoen vandaag in première gaat. Om ons heen is het duidelijk te zien dat GoT hot is, zo staat de Nederlandse Michiel Huisman (Daario Naharis) op de Nederlandse cover van Vogue en zijn romantische tegenspeelster Emilia Clarke (Khaleeshi) is te schitteren op de Britse cover van Vogue. Omdat het vijfde seizoen vandaag in première gaat geef ik vijf redenen waarom Game of Thrones geweldig is.

1. GESCHIEDENIS! Ik ben dol op geschiedenis en alles rondom het tijdperk waarin GoT zich afspeelt. De verschillende dialecten, het vechten zonder buskruit en het hebben van bastard kinderen. I love it.

2. Holland is taking over! De super hotte Michiel Huisman heeft een rol in de serie, maar ook Carice van Houten (Melisandre) is te zien in de serie. Elke keer als zij in beeld komen voel ik een soort ‘Dutch pride’, weet je wel.

3. De geweldige omgeving. Ik weet niet wie die prachtige sets en decors heeft uitgezocht, maar diegene is een held. Het ziet er zo prachtig uit. Zo veel kastelen en mooie locaties.

4. Elke aflevering is anders. In één aflevering kunnen er meer dan 10 mensen doodgaan, soms ook geeneen. Who will ever know? Toch zit ik elke keer op het puntje van mijn stoel omdat het zo spannend is opgebouwd. Ik wil meer Game of Thrones, veel meer!

5. Als afsluiter: de geweldige quotes. Ik lig zo vaak in een scheur om grappige dingen die Peter Dinklage (Tyrion Lannister) zegt. Laten we dan ook meteen maar een ode geven aan de cast. Nikolaj Coster-Waldau (Jame Lannister) is zo arrogant als wat, Jack Gleeson (Joffrey Baratheon) is een psychopaat en niet te vergeten Kit Harington (Jon Snow)… Hij is gewoon knap. En daarmee klaar.

Zie hier de trailer van seizoen vijf:

Kijk jij ook zo uit naar het nieuwe seizoen van Game of Thrones?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply stefanie april 12, 2015 at 10:21

  Haha heel goed verwoord, samen met nog tineduizend andere redenen de beste serie!

 • Reply Emmy april 12, 2015 at 10:30

  Ik kan niet wachten! Heb het boek ook weer klaarliggen. 🙂

 • Reply Lieke april 12, 2015 at 11:59

  Ik ben zo benieuwd 😀 Ik hoop dat het weer precies daar verder gaat waar het de vorige keer is gestopt :3

 • Reply Jolien april 12, 2015 at 12:05

  Ik kijk er echt naar uit, het is zo’n geweldige serie! 🙂

 • Reply Irene @ Ijskoude passie april 12, 2015 at 13:00

  Jup Game of Thrones is awesome!!! Ik vin Tyrion Lannister ook echt geniaal! Lig ook vaak in een deuk om zijn opmerkingen, ik loop nu alleen nog 1 seizoen achter.. Moet nog beginnen aan seizoen 4, dat wordt dus een marathon weekend binnenkort…

  Groetjes Irene

 • Reply Shaz april 12, 2015 at 13:08

  Ja dit is echt mijn nummer 1 show ever! Ik heb elke aflevering minstens 4 keer gezien en het verveelt nooit.

  Ik hoop echt dat ze een spinoff maken van het grote gevecht waarbij Robert Baratheon aan de macht kwam.

 • Reply Esther april 12, 2015 at 20:32

  GAME OF THRONES. <3
  Echt mijn favoriete serie ever. 🙂

 • Reply P. april 30, 2015 at 14:58

  Lovelovelove Game of Thrones :D. Echt een van de leukste series.

 • Leave a Reply